Turku  Edu.turku.fi - Opetuksen verkkopalvelut

Internet edu.turku.fi

 

Oppimateriaalit

Sivun alussa esitellään muutamia kaikkien käytössä olevia materiaaleja. Alempana sivulla esittelyssä ovat Turun kaupungin oppilaitoksille yhteisesti hankitut kaupalliset materiaalit, joita oppilaat ja opettajat voivat käyttää koulussa tai kotona.

Vapaita verkkomateriaaleja


Molla ABC

Maksuton kosketusnäyttöpeli kirjainten ja numeroiden piirtämisen opetteluun, mm. kosketustaululle. Saatavana myös iPad- ja Android-sovelluksena! Toteutus Turun Molla-hanke ja NordicEdu.

European Parliament

Haastatteluja ja virtuaalikävelyjä Brysselissä ja Euroopan Parlamentin rakennuksissa.

Materiaali sopii EU-tietouden lisäämisen ohella hyvin mm. kielenopetukseen. Aineistoa on kahdeksalla kielellä.

20 venäläistä taiteilijaa

Materiaalin avulla voi tutustua 20 venäläiseen taiteilijaan ja heidän pääteoksiinsa, jotka ovat Pietarin Venäläisen museon ja Moskovassa sijaitsevan Tretjakovin gallerian kokoelmista.

Kielisauma (suomeksi) - LingoJoint (in English)

Hitsausalan interaktiivinen multimediamateriaali maahanmuuttajaopetukseen. Materiaalissa keskitytään hitsaamisen opetuksessa ja hitsaamiseen liittyvän työturvallisuuden kehittämisessä tarvittavan kielitaidon oppimiseen. Multimediapohjaisen valmennusaineiston moduulien sisältö koostuu 2D/3D –ympäristöistä ja animaatioista sekä autenttisista videokuvatuista haastatteluista ja työpaikkakuvauksista.

Skills Warm-Up

Sähköinen opetusmateriaali elektroniikan ja siihen liittyvän englanninkielisen sanaston oppimiseen. Interaktiivinen materiaali on toteutettu osana European Electronics Workshop Team (EEWT) -hanketta Turun ammatti-instituutissa vuonna 2011. Tuotanto: Lingonet Oy

Katso myös: Handbook (erityisesti s. 66-68)

 

Perunakellari

TOP-keskuksen palvelimella vuodesta 1999 saakka toiminut Perunakellari on yli 300 tehtävän kokoelma eri oppiaineisiin sopivia harjoituksia peruskoululaisille.

Koulun kokoelmahuone

Runsaasti kuvia, videoita ja äänitiedostoja opetuksen käyttöön. Materiaalia koskee Creative Commons -lisenssi BY-NC-SA. Aineistoa saa hyödyntää vapaasti ei-kaupallisessa opetustarkoituksessa.

Tiimalasi

Tutustu elämään keskiajalla: rakentaminen ja väestökehitys, ihmisiä keskiajalla, keskiajan teknologiaa, uskonnot, elämänkäsitykset, yhteiskunta, taide-elämää ym.

Oppimateriaalia on myös saatavilla käynnissä olevien ja päättyneiden hankkeiden sivuilla.


Turun kouluille hankitut verkkomateriaalit

Pääosa oppimateriaalihankinnoista tehdään koulukohtaisesti mm. Edustoren kautta, mutta sivistystoimiala on hankkinut koulujen käyttöön joitain kaupallisia sähköisiä oppimateriaaleja. Suurin osa niistä on käytössä myös oppilaiden ja opettajien kotoa käsin opetusverkon edu.turku.fi-tunnusten avulla. Materiaalien lyhyet esittelyt löydät alta.

Edustore-materiaalit (perusopetuksen Moodlessa)

Edustore on Turun suomenkielisen perusopetuksen koulujen käytössä oleva sähköisten oppimateriaalien hankinta- ja jakelukanava. Materiaaleihin voi tutustua ja niitä voi ostaa Edustore-sivuston kautta. Rehtoreilla on ostotunnukset, opettajat voivat tehdä hankintaehdotuksia. Koulun ostamat materiaalit ovat käytössä perusopetuksen Moodlen kautta, eli opettajien ja oppilaiden käyttöliittymä on Moodle.

Edustore

Edustoren käyttöohjeita opettajille

Moodle-kysymykset: moodletukiturku.fi

Yhteisesti käytössä olevat materiaalit

Kaikkiin alla oleviin materiaaleihin pääset käsiksi resurssipalvelimen kautta, linkki alla.

Siirry materiaaleihin tästä (vain edu.turku.fi -käyttäjät)

TrumpCards /
Die Aktionskarten /
Valttikortit


Kolme kieliversiota tarjoavat aloittelijalle virtuaalisen englannin-/saksan-/suomenkielisen (S2) kielisuihkun sekä perinteisempiä kirjoitustehtäviä. Ohjelmassa käytetään arkipäivän kieltä viestinnällisessä ympäristössä ja se sisältää lähes 2000 keskeistä kotiin ja muihin tuttuihin ympäristöihin liittyvää sanaa. Jokaiseen tilaan tai ympäristöön liittyy interaktiivisia tehtäviä. Kaikki sisällöt voi kuunnella uudelleen niin monta kertaa kuin haluaa tai niiden tekstit voi tulostaa.

Trumfkorten 100 /
Cartes d'atout 100
/
Valttikortit 100

Kielisuihkumainen oppimisympäristö ruotsin, ranskan tai suomi toisena kielenä (S2) -oppiaineen keskeisen sanaston monipuoliseen ja pelimäiseen oppimiseen. Ohjelma vahvistaa samalla kertaa kuullunymmärtämistä, sanavarastoa ja perusrakenteiden hallintaa – ja mikä parasta – uskoa omiin kykyihin kielenoppijana. Käytössäsi on myös laaja resurssipankki kuvia ja äänileikkeitä, joita voit käyttää erikseen esim. kosketustaulun kanssa tai omassa oppimateriaalissa.

TeenTalk Britain

Englannin kielen ohjelma perustuvat spontaaneihin, käsikirjoittamattomiin oppilashaastatteluihin, jotka on tehty aidossa kouluympäristössä, missä koululaiset käyttävät autenttista arkipäivän englantia. Interaktiivisen oppimisen hyödyt tekevät puhutun kielen parissa työskentelemisestä helppoa. Opiskelija voi kuunnella kysymyksiä ja vastauksia niin monta kertaa kuin hän haluaa, ja tarvittaessa saatavilla on myös studiossa nauhoitettu selkokielinen versio tai teksti.

Deutsch Pro / English Pro

Uuden sukupolven saksan/englannin kielen kvalmentaja, joka tarjoaa syntyperäisen puhujan ohjeita kielen tavanomaisiin käyttötilanteisiin juuri silloin, kun käyttäjä niitä tarvitsee. Sisältää pieniä täsmäharjoitteita, jotka auttavat sisäistämään eri tilanteissa tarvittavan kieliaineksen.

NäppisTaituri

NäppisTaituri (ent. TypingMaster) on kymmensormitekniikan tehokurssi, jonka avulla kirjoittamisesta tulee samalla tavalla sujuvaa ja nopeaa kuin puhumisesta.

Kurssi etenee vaiheittain ja kukin voi edetä itsenäisesti omaan tahtiinsa, oman oppimisvauhdin mukaan.

Lingoria

Työkalu puhuvien luokkakuvien tekemiseen. Jokainen voi kertoa itsestään omalla äänellään. Kehitetty alun perin kieltenopetukseen, mutta kekseliäs opettaja keksii muitakin käyttökohteita. Huom! Käyttöoikeus tällä hetkellä vain Luostarivuoren koulu ja lukio sekä Puolalan, Vasaramäen ja Kiinamyllyn koulut. Lisää käyttöoikeuksia: yhteys Jouni Paakkiseen.

Saatavana myös:

  • Turun taidemuseon arkisto - maalauksia digikuvina
  • Key English 8 - englannin materiaali

Siirry materiaaleihin tästä (vain edu.turku.fi -käyttäjät)


Materiaalilinkkejä muualle

LinkkiVinkki - opettajien ylläpitämä kokoelma opetukseen sopivista linkeistä

Linkkiapaja - Opetushallituksen hakukone oppimisaihoiden etsimiseen 

 

  Etusivulle