Turku  Edu.turku.fi - Opetuksen verkkopalvelut

Internet edu.turku.fi

 

Edustore

Turun suomenkielisen perusopetuksen käyttöön on hankittu Kuntien Tieran ylläpitämä Edustore-palvelu sähköisten oppimateriaalien hankinta- ja jakelukanavaksi. Edustoressa on kilpailutettuja oppimateriaaleja 27 kustantajalta (syksy 2016).

Hankittuja materiaaleja käytetään Turussa perusopetuksen Moodlen kautta, jolloin opettajilla ja oppilailla on kaikkiin niihin pääsy omalla OPAS-tunnuksella eikä erillistunnuksia tarvita.

Ostaminen

Koulu ostaa sähköiset materiaalit kauppapaikalta osoitteessa www.edustore.fi. Ostoon tarvittavat tunnukset on toimitettu peruskoulujen rehtoreille. Mikäli koulu haluaa päivittää hankintavaltuutettua (esim. rehtori vaihtunut) tai antaa esim. "Edustore-avustajan" käyttöoikeuden koulusihteerille tai opettajalle, asiassa auttaa Jouni Paakkinen / TOP-keskus.

Tulevaa lukuvuotta koskevat ostot, jotka tehdään ennen 31.5. vaikuttavat tuotteen yksikköhintaan (volyymihinnoittelu). Materiaalia voi kuitenkin ostaa myöhemminkin, joko koko lukuvuodeksi tai lukukaudeksi kerrallaan, mutta se ei enää vaikuta tuotteen hintaan laskevasti.

Ks. ohjeet: http://www.edustore.fi/ohjeet

Ohjevideot: Ostaminen, materiaalien koekäyttö ja opettajien ostoesitykset

Materiaalien käyttö

Ostetut materiaalit otetaan käyttöön perusopetuksen Moodlessa. Koulun ostamat materiaalit näkyvät opettajalle, jolloin hän voi liittää ne osaksi omia Moodle-työtilojaan (Moodle-kursseja).

Ohje: Edustoren materiaalit perusopetuksen Moodlessa

Ohjeita myös kohdassa "Moodle": http://www.edustore.fi/ohjeet

Tuki

Moodlen käyttöön liittyvä tuki: moodletuki-at-turku.fi

Edustoreen liittyvä tuki: tuki.edustore-at-tiera.fi

Moodle-osaamista voi kartuttaa TOP-keskuksen Moodle-koulutuksissa, joita on kolmella tasolla: 1) Moodle-starttimoottori 2) Moodle-jatkokurssi ja 3) Moodle-paja. Ks. ajankohtaiset koulutukset: edu.turku.fi/koulutus/

  

 

  Etusivulle