Turku  Edu.turku.fi - Opetuksen verkkopalvelut

Internet edu.turku.fi

 

Verkkokokoukset

Erilaisten kokousten järjestäminen sähköisten järjestelmien avulla säästää runsaasti työaikaa ja matkakuluja, kun siirtymiseen paikasta toiseen ei kulu työaikaa. Järjestelmät ovat näppäriä myös kansainväliseen toimintaan liittyvässä yhteydenpidossa. Tällä sivulla esitellään Turun sivistystoimessa helposti käyttöönotettavia teknisiä ratkaisuja.

Microsoft Lync

Microsoft Lync (uudelta nimeltään Skype for Business) on Turun kaupungissa käytössä oleva ja virallisesti tuettu pikaviestiohjelma. Ohjelmisto on asennettu myös opettajien OPAS-kannettaville. Sen avulla näkee kätevästi kollegoiden saatavuuden ja ohjelman avulla voi lähettää pikaviestejä tai vaikka ottaa videopuhelun. On myös mahdollista jakaa esimerkiksi Office-tiedosto tarkasteltavaksi kahdelle eri koneelle verkon kautta. Käyttö on helppoa ja se muistuttaa Skypen käyttöä. Lync soveltuu parhaiten käytettäväksi kaupunkiorganisaation sisällä, jossa käytössä on Lync-ohjelmisto. Mikäli verkkokokoukseen kutsutaan organisaation ulkopuolisia henkilöitä, joilla ei ole Lync käytössä, he voivat ladata maksuttoman Lync Basic -ohjelman.

Tukea Lync-ongelmissa antaa IT-palvelujen ServiceDesk.

Kirjautumisohje opettajan kannettavalla:

Kirjautumisosoite: etunimi.sukunimi@turku.fi
Käyttäjätunnus: etunimi.sukunimi@turku.fi
Salasana: (turku.fi-postin salasana)
Tallenna salasana: x (tallennetaan salasana muistiin, vain jos koneelle on kirjauduttu omalla tunnuksella)

Ohjeita Lyncistä intranetissä (MeTku)

Adobe Connect

Sivistystoimialalla on käytössä kaupallisen lisenssin Adobe Connect -verkkokokoushuoneita pääosin etäopetuksen tarpeisiin, mutta järjestelmää on mahdollisuus käyttää myös muuhun, mm. suurempiin kokouksiin. Tilanne harkitaan tapauskohtaisesti, koska käyttö sitoo työvoimaa. Lisätietoa Antti Huttunen / TOP-keskus. Aikaisemmin saatavilla ollut ilmainen kevytversio Connect Now on lopetettu vuoden 2013 alussa.

Ohje: Adobe Connect 8

AnyMeeting

Maksuton Adobe Connectin tapainen etäkokousjärjestelmä. Ilmaisen rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä saa oman etähuoneen, johon pääsee aina samalla nettiosoitteella. AnyMeeting mahdollistaa kuusi yhtäaikaista videokuvaa, ruudunjaon, chat-keskustelut ja tallennuksen. Ilmaisuuden vastapainoksi muut kuin etähuoneen omistaja näkevät ruudun laidalla vaihtuvia mainoksia, jotka eivät tosin häiritse.

Ohje: AnyMeeting

Skype

Skype ei ole kaupungissa virallisesti tuettu ohjelmisto, mutta monessa tilanteessa varsin käyttökelpoinen, esimerkiksi kansainvälisessä toiminnassa. Opetuksen tietokoneille asennuksen voi tilata ServiceDeskistä (mainitse koneen tunnus, joka on tarrassa). Omalle tietokoneelle ohjelmiston voi ladata osoitteesta www.skype.com.

  

 

  Etusivulle