Turku  Edu.turku.fi - Opetuksen verkkopalvelut

Internet edu.turku.fi

 

Mobiililaitteiden hallintajärjestelmä (MDM)

Turun kaupungissa mobiililaitteiden (mm. iPad) hallintajärjestelmäksi (=MDM, EMM) on hankittu MobileIron.

Kaikki koulujen iPadit on tarkoitus liittää hallintajärjestelmään. Uudet laitteet 1.1.2017 alkaen kytketään toimittajan ja Servicedeskin toimesta automaattisesti järjestelmään ja käyttöönotettaessa laitetta kirjaudutaan järjestelmään.

Vanhat laitteet pitää manuaalisesti kertaalleen kytkeä järjestelmään, joko "kevyeen hallintaan" (sovelluksella) tai "täyshallintaan".

Ohjeet

IT-palvelut on laatinut TVT-vastaavien käyttöön ohjeen, joka on jaettu sähköpostitse ja se löytyy lisäohjeiden kera opettajien Moodlesta TOP-keskuksen alueelta (kirjaudu OPAS-tunnuksella).

Ohjevideo: iPadin liittäminen "täyshallintaan"

Huom! Jotta laite voidaan ottaa täyshallintaan, se pitää olla ensin liitetty DEP-ohjelmaan (IT-palvelut tekee) ja nollattu (koulu tekee).

 

Ohje "kevythallintaan" liittämisestä löytyy em. ohjedokumentista.

Sovellusten asentaminen

Koulutunnuksilla kytketyissä iPadeissä sovellukset ladataan normaalisti Apps@Work-nimisen sisäisen sovelluskaupan kautta. Kaupassa tarjolla olevien sovellusten lataamiseen ei tarvita salasanoja, vaan ne voi asentaa kuka tahansa käyttäjä (opettaja, oppilas), ei tarvitse olla TVT-vastaava. Ks. edellä mainitun ohjeen luku 6.

Mikäli Apps@Workissä ei ole tarvitsemaasi sovellusta, se tilataan ServiceDeskistä tilauslomakkeella, ks. alla. Maksulliset sovellukset veloitetaan koululta ja niiden tilaajalla pitää olla hankintaoikeudet. Kun tilaus on käsitelty ja palvelupyyntö kuitattu, sovelluksen voi asentaa Apps@Work-kaupasta.

Muita ohjevideoita TVT-vastaaville

Appsin liittäminen labeliin

Videolla liitetään appsi ennalta tehtyyn labeliin, joka sisältää halutut iPadit.

 

Appsin etäasennus

Videolla etäasennetaan appsi tiettyyn labeliin, johon kuuluu halutut laitteet. 

 

  Etusivulle