Turku  Edu.turku.fi - Opetuksen verkkopalvelut

Internet edu.turku.fi

 

Office 365 & OneDrive

Office 365 on verkkopalveluna tarjottava ympäristö, jossa on käytettävissä kevytversiot Wordistä, Excelistä, PowerPointista ja OneNotesta. Niitä käytetään OneDrive for Business (ennen: SkyDrive Pro) –verkkotallennustilan kautta ja niihin kirjaudutaan sisään osoitteen o365.edu.turku.fi tai "oppilaspostin" (@edu.turku.fi) kautta.

Kirjautuminen

Office 365:n etusivulle eli omalle uutisvirtasivulle pääsee painamalla TOP-keskuksen sivujen (edu.turku.fi) vasemmasta sivupalkista Office 365. Suora www-osoite on https://o365.edu.turku.fi. Päästyäsi sisään voit yläpalkista siirtyä esim. postiin (Outlook) tai OneDriveen. Tätä kautta kirjautuessa palvelu toimii parhaiten esim. iPadillä.

Oppilasposti (käyttäjätunnus@edu.turku.fi) on käytössä jokaisella jolla on opetuksen OPAS–tunnus ja salasana. Oppilaspostiin pääset edu.turku.fi-sivujen kautta vasemman sivupalstan linkeillä Sähköposti > Edu.turku.fi tai vaihtoehtoisesti yllä mainittua reittiä. Suoraan postiin pääsee osoitteella: https://www.outlook.com/edu.turku.fi

Jos kirjautumista kysytään, tunnus on normaali OPAS-tunnuksesi ja salasana vastaavasti OPAS-salasana.

Jos menet palveluun OPAS-verkossa olevalla Turun kaupungin tietokoneella johon olet kirjautunut sisään omalla OPAS-tunnuksellasi ja salasanallasi JA jos käytät Internet Explorer –selainta, o365 ei kysy sisäänkirjautumista. Kaikissa muissa tapauksissa kysyy.

Jos käytät ADTURKU-verkon konetta (esim. rehtorit), tunnus pitää syöttää pitkässä muodossaan, eli tunnus@edu.turku.fi, pelkkä tunnusosa ei riitä.

Perusasetukset

Kun menet palveluun ensimmäisen kerran, esille tulee ikkuna, jossa asetat maan (Suomi) ja aikavyöhykkeen (UTC +2 Helsinki, Riika...).

OneDriven työtilan alustaminen

Kirjauduttuasi sisään klikkaa aloitussivulla OneDrive.

Kun menet ensimmäistä kertaa, työtila luodaan ja se saattaa kestää kauan. Alustumassa olevassa työtilassa lukee "Melkein valmista" tai "Almost ready". Joskus auttaa uloskirjautuminen tai selaimen sulkeminen ja uusi sisäänkirjautuminen. Työtila kuitenkin alustuu aikanaan, eikä se tapahdu sinun koneellasi vaan palvelimella, joten ei kannata odotella turhan vuoksi. Kirjaudu ulos ja koeta seuraavana päivänä uudelleen.

OneDriven perusasetukset

Kun työtila on valmistunut, klikkaa OneDriven yläpalkin oikeasta reunasta hammasratasta.

Valikosta Site settings, sitten esille tulevalla sivulla Site Administration josta ensin Language settings > Finnish > OK. Nyt suomenkieliseksi muuttuneesta sivusta Sivustonhallinta > Maakohtaiset asetukset ja siellä 1) Aikavyöhyke sivun yläreunassa (UTC+2) ja sivun alareunasta Viikon ensimmäinen päivä (maanantai) ja Kellonajan muoto 24h ja lopuksi OK.

Nyt voit klikata yläpalkin vasemmasta reunasta itsesi takaisin OneDriveen, josta löytyvät Office365 -ohjelmat. Perusasetukset ja OneDrive –työtilan alustaminen tehdään vain kerran.

 

Mobiilisovellukset

Office 365 toimii hyvin mobiiliselaimilla, mutta tarjolla on myös mobiilisovelluksia.

Ladatessasi mobiilisovelluksia esim. tablettilaitteille, tarvitset sovelluksen, joka tukee "OneDrive for Business" -palvelua. Aikaisemmin Microsoft tarjosi kahta erilaista OneDrive-sovellusta, mutta tammikuusta 2015 yksi ja sama "OneDrive" -niminen sovellus toimii myös OneDrive for Business -käyttäjillä.

Kirjaudu tunnus@edu.turku.fi. Silloin pystyt esim. Keynotesta tallentamaan esityksesi suoraan OneDriveen tai siirtämään kuvia iPadistä pilveen.

Lisätietoa

Office 365 ja OneDrive Pro -opas

Tätä sivua laajemman, Jarkko Lehmuskentän laatiman oppaan tuorein versio löytyy aina Ope-Moodlen etusivulta.

Suora linkki ohjeeseen (versio 26.5.2015)

 

<< Paluu 

 

  Etusivulle