Turku  Edu.turku.fi - Opetuksen verkkopalvelut

Internet edu.turku.fi

 

Tietotekniikan tietopaketti

Käyttäjätunnukset - henkilökunta

Henkilökunnan palvelut jaetaan kahteen pääluokkaan.

  • hallinnon palvelut (turku.fi-palvelut)
  • opetuksen palvelut (edu.turku.fi-palvelut)

Hallinnon palvelut ovat pääasiassa eri hallintokuntien yhteisiä palveluita. Näitä on mm. turku.fi-sähköposti.

Sekä hallinto- että opetuspalveluissa on käytössä sama käyttäjätunnus. Sen sijaan salasanat voivat olla erilliset. Mikään ei kuitenkaan estä käyttämästä samaa salasanaa eri palveluissa.

Miten saan käyttäjätunnuksen?

Kun opettaja tai koulunkäytiavustaja saapuu töihin sivistystoimialalle, niin koulusihteerit syöttävät henkilötiedot Primus oppilashallinto-ohjelmaan. Käyttäjätunnus tehdään 1-3 työpäivän aikana. Sitä seuraavana aamuna koulusihteeri voi kertoa tunnuksen ja aloitussalasanan.

Suositeltavaa on, että ensimmäiseksi kirjautuu turku.fi sähköpostiin ja vaihtaa hallinnon salasanan. Tämän jälkeen voi mennä opetuksen palvelujen hallintaan Econ ja kopioida sama salasana sinne.

Mitä palveluita on käytettävissä?

Hallintopalveluita (turku.fi-palveluita)

Opetuspalveluita (edu.turku.fi-palveluita)

Kuinka vaihdan salasanani?

Opetushenkilöstö:

  1. Kirjaudu sisään www-postiin. Klikkaa oikeasta yläkulmasta rataskuvaketta > Vaihda salasana. Tämä vaihtaa ADTURKU-salasanasi.
  2. Vaihda lisäksi opetuksen OPAS-salasanasi samaksi kirjautumalla Econ-palveluun.

Hallintohenkilöstö, joka toimii pelkästään hallinnon verkossa (ADTURKU), voi vaihtaa salasanansa painamalla CTRL + ALT + DEL ja valitsemalla avautuvasta ikkunasta "Muuta salasana".

Mitä tehdä, kun salasana ei toimi?

Jos turku.fi-salasanasi ei toimi, niin käänny servicedesk:n puoleen.

Jos kyse on jostain erillissalasanoja käyttävästä hallinnon palvelusta, niin ota yhteys servicedesk:iin. Sieltä saat tiedon, kuka hoitaa palvelun salasanoja hallintokunnassasi. Esim. ESS-tuki: opetus.ess(a)turku.fi

Jos edu.turku.fi-salasanasi ei toimi, niin kirjaudu tunnuksen hallintapalveluun Econ kerran turku.fi-sähköpostin salasanalla. Kirjautumisen jälkeen saat ehdotuksen salasanojen yhtenäistämisestä. Tämä tarkoittaa, että turku.fi-salasanasi kopioidaan edu.turku.fi-palvelujen salasanaksi. Salasanan kopioitumimen kaikkialle kestää 2 minuuttia. Vasta tämän jälkeen palvelut, kuten Moodle, toimivat.

Jos käytät Econ-palvelun "vaihda salasana" nappia, niin se vaihtaa vain opetuksen (edu.turku.fi) palvelujen salasanan. Se EI vaihda esim. turku.fi-sähköpostin salasanaa.

Milloin tunnus päättyy?

Tunnuksen poisto alkaa, kun koulusihteeri merkitsee Primus oppilashallinto-ohjelmaan, että henkilö ei enää tarvitse sähköpostioikeutta. Tämän jälkeen tunnus lukitaan. Tämä tapahtuu aikaisintaan seuraavana työpäivänä, mutta yleensä muutaman päivän kuluessa.

Käyttäjille ei tule ilmoitusta tunnuksen poistumisesta. Henkilön tulisi itse hoitaa, että sähköpostiin ei jää mitään tarpeellisia viestejä. Vaikka tunnus lukitaan nopeasti, niin sen lopullinen poisto tapahtuu vasta kuukausi lukitsemisen jälkeen. Tämä tehdään siksi, että sen palautus olisi mahdollisimman yksinkertaista.

<< Paluu 

 

  Etusivulle