Turku  Edu.turku.fi - Opetuksen verkkopalvelut

Internet edu.turku.fi

 

Tietotekniikan tietopaketti

Käyttäjätunnukset - oppilaat

Käyttäjätunnus säilyy muuttumattomana peruskoulusta lukion tai ammatti-instituutin päättymiseen asti. Välivuosien pitäminen tai opiskelu toisessa kunnassa koko lukuvuoden voi aiheuttaa, että saa uuden käyttäjätunnuksen palatessaan Turkulaiseen kouluun.

Palvelussa mukana ovat Turun kaupungin peruskoulut (ei Steinerkoulu tai Normaalikoulu), lukiot ja ammatti-instituutti.

Miten saan käyttäjätunnuksen?

Kukin koulu hoitaa tunnusten jakamisen itsenäisesti. Peruskouluissa tunnuksen antaa yleensä oma luokanvalvoja 3.-4. luokalla. Koulun TVT-vastaava avustaa luokanvalvojaa.

Lukioissa tunnus saadaan heti opiskelupaikkaa vastaanotettaessa. Tunnusta ja salasanaa käytetään kurssivalintojen tekemiseen Wilma:ssa.

Ammatti-instituutissa tunnusasioita hoitavat opintosihteerit.

Mitä palveluita on käytettävissä?

Mitä tehdä, kun salasana ei toimi?

Kuka tahansa koulun opettajista voi vaihtaa salasanan. Ensisijaisesti salasanojen vaihtoa tekevät luokanvalvojat ja tietokoneluokassa opettavat opettajat. Lukiolaiset voivat pyytää uutta salasanaa myös koulusihteeriltä.

Ammatti-instituutissa uuden salasanan saa opintosihteeriltä.

Milloin tunnus päättyy?

Käyttäjätunnus suljetaan 2 viikkoa sen jälkeen, kun oppilas on poistunut opiskelijarekisteristä. Kesä aiheutta poikkeuksen. Jos valmistut kesällä, niin Office 365:n ja sähköpostin osalta tunnukset ovat voimassa 1.8 asti vaikka et jatkaisi minnekään. Muiden palveluiden osalta tunnus päättyy kuukautta myöhemmin eli 1.9.

Jos olet menossa vaihto-oppilaaksi, niin kerro siitä omaan kouluusi. Vaihto-oppilaiden tunnukset ovat voimassa myös vaihtovuoden ajan.

Ohje peruskoulun ja lukion opettajalle

Koulusihteeri voi tulostaa Multiprimuksesta listan oppilaiden tunnuksista ja aloitussalasanoista (peruskoulut ja lukiot). Aloitussalasana on käyttökelpoinen uusille käyttäjille. Jos tunnus on aiemmin otettu käyttöön ja salasana on vaihdettu, se ei päivity MultiPrimukseen. Tällöin opettaja voi vaihtaa unohtuneen salasanan tilalle uuden salasanan Econissa. Näin voi toimia myös uuden käyttäjän kohdalla. Econissa opettaja voi etsiä oppilaan tunnuksen, jos haluaa esim. lähettää hänelle sähköpostia. Oppilaiden osoitteet ovat muotoa tunnus@edu.turku.fi (ei etunimi.sukunimi).

<< Paluu 

 

  Etusivulle