Turun oppilaitosten Microsoft 365 –palvelun kautta saatavana etuna kaikilla oppilailla ja opetushenkilöstöön (perusopetus-lukio-ammatillinen) kuuluvilla on mahdollisuus ladata veloituksetta Office-ohjelmien paketti Microsoft 365 Apps for enterprise omalle kotikoneelleen.

Käyttäjällä on oltava käytössään opetuksen käyttäjätunnus (OPAS-tunnus).

Microsoft 365 Apps for enterprise -kotikäyttöoikeus tarjoaa hyödyllisen ohjelmistopaketin, johon kuuluu mm. Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Teams ja Outlook. Voit ladata sovellukset enintään viidelle omalle laitteelle. Myös tablettien (ml. iPad) ja älypuhelinten Office-sovellukset toimivat kirjautumalla täysipainoisesti.

Sovellusten asentaminen

Windows / Mac

  1. Mene edu.turku.fi
  2. Valitse Microsoft 365
  3. Kirjaudu tarvittaessa palveluun opetuksen käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla.
  4. Valitse palvelun aloitussivulta kohta Asenna sovelluksia

iOS- ja Android-laitteet

  1. Lataa haluamasi Office-sovellukset App Storesta tai Play-kaupasta.
  2. Kirjaudu sovelluksiin opetuksen käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla. Jos sovellus kysyy sähköpostiosoitetta, anna @edu.turku.fi-sähköpostiosoitteesi.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuinka kauan voin käyttää Microsoft 365 Apps for enterprise -palvelua?

Voi käyttää pakettiin kuuluvia palveluita niin kauan kuin henkilöllä on oppilaitoksen tarjoama voimassa oleva käyttäjätunnus ja tunnuksella on tarvittavat käyttöoikeudet.

Tietokoneen, johon Microsoft 365 Apps for enterprise on asennettu, pitää olla yhteydessä internetiin, sillä palvelu tarkastaa käyttöoikeuden automaattisesti 30 päivän välein.

Mitä tapahtuu, kun Microsoft 365 Apps for enterprise -käyttöoikeus päättyy?

Pakettiin sisältyvät palvelut siirtyvät rajoitettuun tilaan, jolloin vain tiedoston lukeminen ja tulostaminen onnistuvat

Uudelleenaktivointi on mahdollista toisella tunnuksella (jolla on tarvittavat käyttöoikeudet) tai erikseen ostetulla tuoteavaimella.