Koulukohtaisten tutoropettajien rinnalla kaikkia suomenkielisiä kouluja kokoaikaisesti palvelevat tutoropettajat Saku Holmqvist ja Teemu Takio tukevat kouluja myös lukuvuonna 2020 – 2021.

Mitä TOP-tutorit tekevät?

TOP-tutorit voivat tukea opettajaa aidossa oppituntitilanteessa luokassa yhdessä laaditun suunnitelman pohjalta.

He voivat myös ohjata opettajia pienessä ryhmässä tai tarvittaessa jopa kahdenkeskisesti.

Toiminnan painopiste Turussa on ajankohtaisen haasteemme vuoksi digioppimisen asioissa, mutta laajemmin katsottuna tutoropettajat (Lähde: OPH)

  • tukevat pedagogiikan uudistumista ja edistävät opetuksen digitalisaatiota
  • tukevat työyhteisöjen osaamisen ja yhteisopettajuuden kehittämistä sekä toimivat vertaistukena
  • osallistuvat aktiivisesti koulujen toimintakulttuurin uudistamiseen.

Mitä TOP-tutorit eivät tee?

Tutoropettajat eivät ole sijaisopettajia eivätkä vierailevia opettajia, jolle opetusvastuun voi siirtää. Toiminnan tarkoituksena on tukea ryhmän varsinaista opettajaa uuden OPS:n mukaisen oppimisen toimintakulttuurin ja tieto- ja viestintäteknologian käyttöönotossa. Tällöin on välttämätöntä, että ohjausta vastaanottava opettaja on aktiivisesti läsnä tilanteessa.

Kuinka varaan?

Jotta aikaresurssi ei kuluisi siirtymisiin, peruslinjaus on, että  TOP-tutor on koko päivän (3-5 h) samassa koulussa. Eli kun varaatte TOP-tutoria, miettikää ensin koulun sisällä valmiiksi useamman tunnin setti, yhden tai useamman opettajan kanssa. Sen jälkeen ottakaa yhteyttä TOP-tutoreihin ajankohdan ja tarkempien sisältöjen sopimiseksi. Ajatelkaa varausta koulunne varauksena.

Jotta TOP-tutorin ei tarvitsisi murehtia lounasasioista eri puolilla kaupunkia,  ystävällisesti pyydetään, että varaava koulu järjestää TOP-tutorille ruokailun ko. päivänä. Ja että aikataulutuksessa huomioidaan myös lounaaseen tarvittava taukoaika.

  1. Ota yhteyttä osoitteeseen toptutorit@turku.fi
  2. Laita viestiin yhteystietosi: koulu, yhteyshenkilö ja puhelinnumero.
  3. Kerro lyhyesti, mitä haluaisit käsiteltävän.
  4. Halutessasi voit etsiä TOP-tutorien yhteiskalenterista vapaita päiviä valmiiksi (ks. kuvat alla), mutta tämä ei ole välttämätöntä.
  5. TOP-tutorit ovat sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Yhteiskalenteri löytyy turku.fi-sähköpostista (Outlook/Outlook Web Access) valitsemalla Kalenteri. Vasemman sivupalkin päällä painetaan hiiren oikeaa nappia > Avaa kalenteri. Haetaan ja avataan kalenteri nimeltä Sivistystoimiala TOP-tutorit.

Esittelyvideo

Yhteystiedot

Sähköposti: toptutorit@turku.fi

Puhelimet:

  • Saku Holmqvist 040 681 2183
  • Teemu Takio 040 158 8743