Oppilastulostus – oppilaille ja opiskelijoille

”Oppilastulostuksella” tarkoitetaan täydentävää palvelua pääasiassa sellaisille laitteille, joilta tulostaminen ei onnistu samalla tavalla kuin kaupungin työasemilta. Tavallinen turvatulostus jne. eivät siis ole poistumassa mihinkään.

Oppilastulostus mahdollistaa tulostamisen mm. päiväkotien ja koulujen iPadeiltä ja muilta mobiililaitteilta sekä lukiolaisten ja ammatillisten opiskelijoiden laitteilta (lukiolaislaite, TAI Chromebook tai opiskelijan oma laite). Sitä voi käyttää myös yläkoulun läppäreiltä, joilla myös perinteinen OPAS-suoratulostus käytössä toistaiseksi.

Toimintamalli tiivistetysti:

  • Käyttäjä lähettää edu.turku.fi-postista tulostettavan PDF-tiedoston tiettyyn sähköpostiosoitteeseen (kysy opettajaltasi).
  • Hän saa paluupostissa työkoodin.
  • Työkoodi syötetään henkilökunnan luvalla koulun monitoimilaitteelle > tuloste tulostetaan samaan tapaan kuin turvatulostuksessa tehdään.

Reunaehtoja:

  • Tulosteeksi päätyy PDF-muotoinen tiedosto. Esim. sähköpostiviestin rungossa olevaa viestiä tai muita kuin PDF-liitteitä ei tulosteta.
  • Tulostekoko pakotetaan A4-kokoon.
  • Tuloste on aina oletuksena harmaasävy (mustavalkoinen). Vapauttamisvaiheessa (monitoimilaitteen paneelissa) sen voi erikseen tarvittaessa vaihtaa värilliseksi.

Koulussa/lukiossa/koulutalossa sovitaan pelisäännöt tulostusta koskien: kuka saa tulostaa, miltä laitteilta tulosteita saa hakea, paljonko väritulosteita saa ottaa jne. 

Kuvalliset ohjeet (aukeavat henkilöstölle)

Mobiilitulostus – henkilökunnalle

Mobiilitulostus on tarkoitettu henkilökunnalle ja se toimii samalla periaatteella kuin oppilastulostus, mutta eri osoitteen kautta.

Kuvallinen ohje (aukeaa henkilöstölle)

Tulostusongelmissa ja monitoimilaitteiden käytössä auttaa Servicedesk.