TOP-keskus lainaa laitteita Turun kouluihin ja päivähoitoyksiköihin silloin, kun niitä ei tarvita koulutuskäytössä. Yleensä laitteet lainataan 1-2 viikoksi. Lainalaitteet voi varata puhelimitse (02) 2629188 tai sähköpostitse (Mikko M Hirvonen tai Saila Visti). Lainaaja tai koulun kiinteistönhoitaja noutaa laitteet sovittuna aikana TOP-keskuksesta. Tällä hetkellä lainattavissa on:


iPad 4 16 kpl + NoteSync-salkku

Settiin kuuluu 16 kpl iPad 4 -tabletteja (wi-fi) Retina-näytöllä, sekä lataamiseen, kuljetukseen ja synkronointiin soveltuva NoteSync-salkku.

Laitteet sisältävät joukon valmiiksi ladattuja, eri oppiaineisiin soveltuvia sovelluksia.

Lainataan yksiköihin, joiden oma iPad-kanta on pieni.


Lastolite GreenScreen + teline

Chromakey GreenScreen-taustan avulla voit sijoittaa esiintyjät haluamasi kuvataustan eteen – esim. luontoon, avaruuteen tai esitysdiojen eteen. Helpoiten homma hoituu esim. iPad-sovelluksella GreenScreen by Do Ink.

Lainattavissa kangas 180 x 210 cm + teline. Tarvittavan sovelluksen lainaaja ostaa ja asentaa laitteeseensa itse.

Katso Ilona IT:n videot: Esittely | Kankaan pakkaaminen kantokassiin

Kuva: Lastolite


Bee-Bot – ohjelmoitavat robotit

Bee-Bot -robottien avulla tutustutaan ohjelmoinnin alkeisiin ja opitaan loogista päättelyä. Erilaisten oppimismattojen avulla toimintaan on helppo kytkeä oppisisältöjä, esim. ohjelmoidaan robotti kulkemaan ruutuun, jossa on laskun 5+2 tulos. Robotti vahvistaa käyttäjän antamat toimintaohjeet äänillä ja silmien välkyttelyllä.

Lainattavissa on 3 x 6 kpl Bee-Bot-robotteja, lataustelakka sekä erilaisia mattoja. Lainataan esiopetukseen ja alkuopetukseen.


GoPro Hero 4 -action-kamera

GoPro-toimintakameralla kuvaat hyvälaatuista videokuvaa vauhdikkaastakin menosta. Laajan kuvakulman ansiosta toiminta tallentuu varmasti muistikortille. Vedenpitävän kotelon ansiosta kuvaaminen onnistuu myös märissä oloissa eivätkä pienet iskutkaan riko laitetta.

Lainattavaan settiin kuuluu GoPro Hero 4 Silver -kamera, GoPro-kiinnitys/suojakotelo, kypärä/pääpanta, rintavaljaat, ym. kiinnikkeitä. Mukana on myös käyttöopas.

Kuva: GoPro


Sphero

Sphero-pallon avulla voidaan havainnollistaa ohjelmointia. Sphero toimii sekä iOS-, Windows 8- että Android -laitteilla; paras sovellusvalikoima löytyy iOS-laitteille (esim. Tynker ja Tickle).

Sphero-pallolla voi liikkua tasaisella alustalla sekä ylittää esteitä. Erilaisilla sovelluksilla Sphero-palloa voi ohjata itse, ohjelmoida sen suorittamaan erilaisia tehtäviä tai käyttää palloa peliohjeimena.


Osmo Tangram & Words

iPadin kanssa yhdessä toimivat Osmo-palikat yhdistävät hauskalla tavalla virtuaalisen ja fyysisen maailman toisiinsa. Järjestä palikat tai kirjaimet tehtävänannon mukaiseen järjestykseen pöydälle ja iPad tarkistaa, menikö oikein. Ks. esittelyvideo Osmon sivuilta. Lainattavissa kokeiltavaksi on yksi setti, joka sisältää Tangram ja Words -osat.


LG VHS-DVD-tallennin

Laitteella voit siirtää VHS-tallenteet DVD-muotoon. Laitetta lainataan TOP-keskuksesta koululle 2 viikoksi kerrallaan. Koululla tarvitset television, johon voit laitteen kytkeä sekä tyhjiä DVD-levyjä tallennusta varten.

Kuva: LG


USB-korppuasema

Onko vanhoille levykkeille jäänyt jotain arvokasta ja pelastettavaa?

Voit lainata USB-liitäntään kytkettävän levykeaseman, jonka avulla modernikin kone pystyy lukemaan korppuja.

Kuva: Sandberg


H2 Handy Recorder

Handy on kompakti, mutta ammattilaistason äänitallennin, joka soveltuu elävän musiikin ja puheen tallentamiseen digitaalisesti hyvällä laadulla. Ääntä voi tallentaa SD-muistikortille WAV-muodossa tai suoraan MP3:ksi. Laitteessa on sisäänrakennetut stereomikrofonit kahteen suuntaan. Laite on näppärä esimerkiksi haastatteluiden ja musiikkiesitysten tallentamisessa. Lisätietoa laitteesta englanniksi

Lainattavana on normaalisti 1 kpl.


Oppimateriaalikeskuksen lainalaitteet

Turun oppimateriaalikeskus lainaa kouluille pääosin AV-materiaalia ja kirjallisuuutta, mutta valikoimissa on myös GPS-laitteita. Avaa hakuohjelma ja valitse vasemman yläkulman pudotusvalikosta kohta ”Lainattavat laitteet”.

Oppimateriaalikeskus