Päiväys ja aika
14.9.2017 klo 9:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
TOP-keskus

Sisältö

Tervetuloa kokeilemaan PaikkaOppi -mobiilisovellusta, jolla tallennat helposti kuvia ja tekstiä oppijoiden kanssa erilaisissa paikoissa, esimerkiksi koulun ympäristössä, harrastuksissa tai kotona.

Aamupäivällä kokeillaan itse tableteilla TOP-keskuksen lähiympäristössä vapaavalintaisesti joko matikkatarinaa, geometristen muotojen tallennusta tai kuvasuunnistusta. Lounaan jälkeen suunnitellaan PaikkaOpin mobiilisovellusta hyödyntävä tehtävä, jota voi käyttää omassa opetuksessa. Lisäksi, jos osallistujilla on kiinnostusta, voidaan kokeilla maksutonta paikkatietopohjaista pelisovellusta TurfHunt, joka tutustuttaa oppilaat lähiympäristöön.

Mobiilisovellus toimii iOS-laitteissa ja myös ilman verkkoyhteyttä. Koulutuksessa voi käyttää omaa iPadia tai TOP-keskuksen lainalaitetta. Mikäli käytät omaa laitetta, lataa etukäteen PaikkaOppi Mobiili -sovellus.

Aamupäivän vaihtoehtoiset tehtävät:
a) Geometriaa lähiympäristössä. Etsitään lähiympäristöstä geometrisia muotoja, kuvataan ne ja tallennetaan kuvat ja mitat (etäisyys, pinta-ala jne) kartalle.
b) Matikkatarina. Suunnitellaan matemaattinen ongelma, joka liittyy lähiympäristöön. Paikalla kuvataan video, jossa kerrotaan ongelmasta. Videot tallennetaan kartta-alustalle.
c) Kuvasuunnistus (liikunta, ympäristöoppi ja/tai kuvataide). Etsitään lähiympäristöstä paikat etukäteen otettujen kuvien perusteella. Paikkoihin liittyy kysymyksiä ympäristöstä. Kysymykset voivat liittyä vaikkapa tiettyjen muotojen tai värien kuvaamiseen, erilaisiin (spontaaneihin) liikuntapaikkoihin ja niiden esittelyyn (mitä niissä voi tehdä) tai lähiympäristön kasveihin. Vastataan kysymyksiin ottamalla kuva ja kirjoittamalla lyhyt vastaus kartalle.

Koulutus on suunnattu yleissivistävän opetuksen opetushenkilöstölle ja se on osa Opetushallituksen rahoittamaa Open merkit -täydennyskoulutushanketta.

Kouluttaja
Virpi Hirvensalo, PaikkaOppi-hanke

Kohderyhmä ja hinta
Koulutus on suunnattu yleissivistävän opetuksen opetushenkilöstölle. Maksuton.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu viimeistään 6.9. mennessä. Turun opettajat ilmoittautuvat SAP HR -järjestelmässä (kurssi löytyy esim. hakusanalla "geomedia"). Muut opettajat ilmoittautuvat Webropol-lomakkeella. Viime hetken paikkoja voi kysyä suoraan TOP-keskuksesta 02-2629188.
SAP HR
Webropol

Kategoriat

Geomedia II: Mobiilisti kentällä