Päiväys ja aika
5.5.2021 klo 9:00 - 15:00

Sisältö

Tule tutustumaan laiteohjelmoinnin alkeisiin Micro:bitin avulla. Laitteesta löytyy LED-näyttö, nappeja, kompassi, lisäksi lämpötila-, kiihtyvyys- ja valoisuusanturit. Versio 2:ssa lisäksi kiinteästi mikrofoni ja kaiutin, jolloin laitetta voidaan ohjata vaikka äänen avulla. Kaksi laitetta voi keskustella langattomasti toisten kanssa bluetooth-yhteydellä. Laite voi ohjata myös siihen liitettyjä ulkoisia laitteita: ledejä, servoja ja moottoreita. Näitä voidaan ohjelmoida varsin helposti ja selkeällä blokki-koodilla. Päivän aikana tutustutaan myös sähköopin perusteiden opettamiseen simulaatioiden avulla. Laitetta jaettiin mm. STEAMin Mysteerilaatikon mukana.

Varaa koulutukseen valmiiksi vierellesi tietokone ja/tai iPad, Micro:bit sekä mahdollinen Mysteerilaatikko. Koulutuksessa käytetään uutta V2 Micro:bitiä, mutta voit osallistua myös vanhemman Micro:bitin kanssa. Jos koulussasi ei vielä ole Micro:bitiä, voit tiedustella sellaista TOP-keskus / Teemu Takio (vain Turun opettajat).

 

Kouluttaja
Teemu Takio

Kohderyhmä ja hinta
Perusopetuksen opettajat. Turun kaupungin opettajille maksuton. Muut 65 €.

Ilmoittautuminen
Turun opettajat ilmoittautuvat SAP HR -järjestelmässä 2.5. mennessä. Kurssi löytyy esim. hakusanalla "micro". Muiden kuntien opettajat: pia.kurppa@turku.fi
SAP HR

Kategoriat

Micro:bit haltuun (etä/lähikoulutus)