Päiväys ja aika
8.11.2023 klo 9:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
TOP-keskus

Sisältö

[KOULUTUS ON PERUTTU]

iPadin GarageBand-sovellus on monipuolinen ja tehokas työkalu kaikenlaisten äänimaailmojen luomiseen ja jälkikäsittelyyn. GarageBand soveltuu erinomaisesti opetukseen.

GarageBandin avulla voidaan luoda musiikkia ilman, että tarvitsee välttämättä osata musiikin teorian perusteita. Musiikin luominen ei tyssää siihen, että oppilas ei osaa nuotteja, ei tunne sointuja, ei tiedä tahtilajeja yms. Apple Loopseja käyttäen voidaan tehdä omia kappaleita, joissa jokainen oppilas saa kuitenkin käyttää rajattomasti luovuutta, saaden helposti oman kädenjälkensä kuuluviin ja näkyviin. Onnistumisen kokemus toivottavasti synnyttää musiikin opiskelussa motivaation, jota opettaja voi myöhemmin hyödyntää vaikkapa em. musiikin teoriaa opettaessaan. Kurssilla käydään läpi, miten tällaisia kappaleita tehdään ja millaista jälkikäsittelyä ( ts. ”miksausta”, efektejä yms.) niille voi tehdä. Valmiin tuotoksen voi esim. palauttaa sellaisenaan opettajalle Teamsissa tai viedä osaksi jotain muuta projektia (vaikkapa iMovie-elokuvaan tai Keynote-esitykseen).

Musiikin lisäksi GarageBandilla voidaan tehdä monia muitakin peruskouluun sopivia projekteja, kuten vaikkapa podcasteja, haastatteluja, kuunnelmia, äänimaisemia yms. Kurssilla tutustutaan myös siihen, kuinka tallennetaan omaa ääntä ja yhdistellään äänitykseen erilaisia äänitehosteita GarageBandin omia äänikirjastoja käyttäen.

Tämä koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa OSKAR – Osaamisen kuvaukset arjessa -hanketta.

Kouluttaja
Saku Holmqvist, LO, tutoropettaja

Kohderyhmä ja hinta
Yleissivistävän puolen opettajat. Maksuton.

Ilmoittautuminen
Turun kaupungin työntekijät ilmoittautuvat SAP HR:n kautta 3.11. mennessä. Kurssi löytyy mm. hakusanalla "Musiikin". Muiden kuntien työntekijät ilmoittautuvat Webropol-lomakkeen kautta.
SAP HR
Webropol

Kategoriat

Musiikin tekeminen digivälineitä hyödyntäen [PERUTTU]