Päiväys ja aika
29.9.2022 klo 9:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
TOP-keskus

Sisältö

Tämän koulutuksen opeilla saat kätevästi yhdistettyä mediakasvatuksen ja ainekirjoituksen tai –oikeastaan melkein mitä vain!  Koulutuksessa opettelemme puheen äänittämistä ja editoimista sekä aiheeseen sopivan taustaäänimaailman luomista helposti iPadin avulla. Nuorekkaammin ilmaistuna ilmaistuna opettelemme siis podcastin tekoa. Podcasthan on käytännössä äänilähetys, jonka voi kuunnella missä ja milloin vain. Tämä edellytys toteutuu, kun lopputuotos on ladattu pilvipalveluun, josta oppilaat voivat linkin kautta tuotoksensa kuunnella.

Koulutus on ajoitettu sopivasti Halloweenin alle, joten voit hyvällä mielin käyttää työaikaasi ja purkaa eläytyen stressiäsi vaikkapa karmaisevan äänimaailman luomiseen. Koulutuksen jälkeen pistät oman opinahjosi oppilaat kirjoittamaan verta hyytäviä ainekirjoituksia ja näytät, kuinka kirjoitus muuttuu vielä kauheammaksi kuunnelmaksi eläytyvän lukemisen ja taustaäänimaailman kautta. Menestys on taattu!

Jos taaseen haluat pysyä asialinjalla, voit sen sijaan harjoitella puheen äänittämistä ja haastattelun tekoa eri tiloissa. Oppeja voit sitten hyödyntää pistämällä oppilaat koostamaan omia uutislähetyksiään. Parhaassa tapauksessa luokkasi uutisporukat kiertävät keräämässä uutisia myös koulun ulkopuolella. Ja jos laitat oppilaat keksimään oman valeuutisen asiauutisten joukkoon, saat rakennettua motivoivan ”aasinsillan” mediakriittisyyden ja kybervaikuttamisen maailmaan. Mikäli haluat vieläpä yhdistää aiheen musiikkiin, voimme koulutuksessa käydä lyhyesti läpi uutistunnareiden eli ns. jinglejen tekoa.

Molempien lähestymistapojen kautta voit myös kätevästi valmistuttaa luokallasi aamunavauksen, joka suorastaan syleilee OPSin tavoitteita ja säästää sinulta itseltäsi aikaa ja vaivaa itse rupatella keskusradiossa pedagogisesti ”syvällisiä” aatoksia maailman menosta. Etenemme koulutuksessa rauhallista tahtia ja tarpeen mukaan eriyttäen, joten kaiken tasoisille iPadin käyttäjät ovat tervetulleita! Koulutettavien käytössä on myös INTO SCHOOL:n tekemä havainnollinen opasvideosarja.

Koulutus soveltuu perusopetuksen opettajille, joilla on mahdollisuus käyttää iPadeja oppilaidensa kanssa.

Kouluttaja
Erityisluokanopettaja Sampo Olkinuora

Kohderyhmä ja hinta
Perusopetuksen opettajat. Ilmainen.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu SAP HR:n kautta 22.9. mennessä (hakusanat: "oma ääni").
SAP HR
Webropol

Kategoriat

Oma ääni kuuluviin! – eloa ja iloa kirjoitustehtävään itse tehdyllä kuunnelmalla tai uutislähetyksellä