Päiväys ja aika
17.11.2022 klo 9:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
TOP-keskus

Sisältö

Tämän koulutuksen opeilla saat kätevästi yhdistettyä mediakasvatuksen ja ainekirjoituksen tai –oikeastaan melkein mitä vain!  Koulutuksessa opettelemme puheen äänittämistä ja editoimista sekä aiheeseen sopivan taustaäänimaailman luomista helposti iPadin avulla. Nuorekkaammin ilmaistuna ilmaistuna opettelemme siis podcastin tekoa. Podcasthan on käytännössä äänilähetys, jonka voi kuunnella missä ja milloin vain. Tämä edellytys toteutuu, kun lopputuotos on ladattu pilvipalveluun, josta oppilaat voivat linkin kautta tuotoksensa kuunnella.

Voit esimerkiksi harjoitella puheen äänittämistä ja haastattelun tekoa eri tiloissa. Oppeja voit sitten hyödyntää pistämällä oppilaat koostamaan omia uutislähetyksiään. Parhaassa tapauksessa luokkasi uutisporukat kiertävät keräämässä uutisia myös koulun ulkopuolella. Ja jos laitat oppilaat keksimään oman valeuutisen asiauutisten joukkoon, saat rakennettua motivoivan ”aasinsillan” mediakriittisyyden ja kybervaikuttamisen maailmaan. Mikäli haluat vieläpä yhdistää aiheen musiikkiin, voimme koulutuksessa käydä lyhyesti läpi uutistunnareiden eli ns. jinglejen tekoa.

Molempien lähestymistapojen kautta voit myös kätevästi valmistuttaa luokallasi aamunavauksen, joka suorastaan syleilee OPSin tavoitteita ja säästää sinulta itseltäsi aikaa ja vaivaa itse rupatella keskusradiossa pedagogisesti ”syvällisiä” aatoksia maailman menosta. Etenemme koulutuksessa rauhallista tahtia ja tarpeen mukaan eriyttäen, joten kaiken tasoisille iPadin käyttäjät ovat tervetulleita! Koulutettavien käytössä on myös INTO SCHOOL:n tekemä havainnollinen opasvideosarja.

Koulutus soveltuu perusopetuksen opettajille, joilla on mahdollisuus käyttää iPadeja oppilaidensa kanssa.

Tämä koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa OSKAR – Osaamisen kuvaukset arjessa -hanketta.

Kouluttaja
Erityisluokanopettaja Sampo Olkinuora

Kohderyhmä ja hinta
Perusopetuksen opettajat. Ilmainen.

Ilmoittautuminen
Turun kaupungin työntekijät ilmoittautuvat SAP HR:n kautta 10.11. mennessä (kurssi löytyy mm. hakusanalla "oma ääni". Muiden kuntien työntekijät ilmoittautuvat Webropol-lomakkeella 10.11. mennessä.
SAP HR
Webropol

Kategoriat

Oma ääni kuuluviin! – eloa ja iloa kirjoitustehtävään itse tehdyllä kuunnelmalla tai uutislähetyksellä