Päiväys ja aika
7.2.2019 - 8.2.2019 klo 9:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
TOP-keskus

Sisältö

VEX IQ on mikrokontrolleripohjainen laiterakentelu- ja ohjelmointiympäristö, joka soveltuu peruskouluun 3.-9.lk ja lukioon. Vexiä ohjelmoidaan C-kielisesti. Ohjelmointisofta sisältää sekä graafisen- että tekstipohjaisen editorin ja virtuaaliset maailmat (virtuaaliset maailmat maksullisia). Suuri idea on aloittaa ohjelmointi graafisesti ja taitojen kehittyessä siirtyä hiljalleen graafisesta ohjelmoinnista tekstipohjaiseen ohjelmointiin. Laiteympäristö sisältää reilusti erilaisia antureita ja mekaanisia osia.

Katso lisää:
www.vexrobotics.com/vexiq

Kurssilla keskitytään helppojen kilpailuhenkisten tehtävien ohjelmointiin. 3.lk soveltuen tehdään liikkumisharjoitus – ”jalkapallo”, 4.lk sumorobotti, 5.lk. viivanseuraaja ja 6.lk suuri haastetehtävä.

Kurssille kannattaa tuoda oma Windows-tietokone, jos mahdollista. Koneilla tulee olla asennettuna RobotC-ohjelmisto (versio 4.56 tai uudempi).
Graafinen ohjelmointi toimii myös iPadilla, jos VEX IQ -robotissa on Smart Radio -osa ja tabletilla MODKIT for VEX –sovellus ladattuna

Kouluttaja
Harri Bläuer

Kohderyhmä ja hinta
Koulutus on suunnattu yleissivistävän opetuksen opetushenkilöstölle. Maksuton.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu 28.1. mennessä. Turun opettajat ilmoittautuvat SAP HR -järjestelmässä (kurssi löytyy esim. hakusanoilla "vex"). Muut opettajat ilmoittautuvat Webropol-lomakkeella.
SAP HR
Webropol

Kategoriat

VEX IQ ja ROBOT-C -perusteet