Tämä ohje koskee opetuksen henkilökuntakonetta (OPAS-HK), joka on kytketty henkilökuntaverkkoon, esim. langaton Turku-P-verkko.

Suositellaan Edge-selainta.

1. Siirry Ratkuun: https://turku.sharepoint.com/sites/ratku
  2. Klikkaa valitsemaasi raporttia.
  3. Syötä kirjautumisikkunaan:
    ADTURKU-tunnuksesi muodossa tunnus@adturku.fi
    ADTURKU-salasanasi
    Paina OK
Ratkuun kirjautuminen

Raportti avautuu. Myös muut Ratkun raportit avautuvat ilman erillistä kirjautumista, kunnes suljet selaimen.

Seuraavalla kerralla (kun selain tai/ja kone on suljettu välillä) Ratku pyytää kirjautumaan uudelleen em. tavalla.

Hallinnon ADTURKU-koneilla kirjautuminen Ratkuun tapahtuu saman osoitteen kautta, mutta tunnusta ja salasanaa ei tarvitse erikseen syöttää. Käytettävä verkko on Turku-A (tai ADTURKU-lankaverkko).