Päiväys ja aika
25.4.2024 klo 14:00 - 15:30

Tapahtumapaikka
TOP-keskus

Sisältö

Tule kokeilemaan helppoa tapaa hyödyntää lisättyä todellisuutta opetuksessa åppi-sovelluksen avulla!

Turussa kehitetty åppi-sovellus on lisätyn todellisuuden (AR) oppimisympäristö, joka liikuttaa opiskelijoita Aurajokirannassa. Ideana on etsiä Aurajokirannasta kartalle merkittyjä AR-kohteita ja oppia niiden avulla lisää Turun monipuolisesta historiasta ja luonnosta. Sovellus tarjoaa toiminnallisuutta ja helpon tavan järjestää opetusta ulkona.

Sovelluksen tavoitteena on kannustaa opiskelijoita liikkumaan kaupunkiympäristössä ja herättää uteliaisuutta omaa lähiympäristöä kohtaan.

Koulutuksessa perehdytään sovelluksen käyttöön ja jaetaan parhaita käytäntöjä åpin hyödyntämiseen opetuksessa. Osallistujat pääsevät itse kokeilemaan sovellusta ja etsimään Kupittaanpuistoon tuotuja AR-kohteita. Koulutuksessa tutustutaan myös valmiisiin tehtäväkokonaisuuksiin, joita voi hyödyntää esimerkiksi historian, maantieteen, biologian, uskonnon, kuvataiteen ja kielten opetuksessa. Sovellus sopii myös erityisen hyvin yhteisöllisyys- ja teemapäiviin.

Koulutukseen tarvitset mukaan vain puhelimen.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Playsta ja App Storesta. Tämä koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Kaupunki+: lisätyn todellisuuden oppimisympäristö lukiokoulutuksessa -hanketta.

    Opetushallitus rahoittaa hanketta

Kouluttaja
LO Iina Sirkiä

Kohderyhmä ja hinta
Lukion ja yläkoulun opettajat

Ilmoittautuminen
Turun kaupungin työntekijät ilmoittautuvat SAP HR:n kautta 22.4. mennessä. Kurssi löytyy mm. hakusanalla "sovellus".
SAP HR

Kategoriat

åppi-sovellus: Opi innostavasti lisätyn todellisuuden avulla