Päiväys ja aika
23.11.2017 - 24.11.2017 klo 8:30 - 15:15

Tapahtumapaikka
TOP-keskus

Sisältö

Kaksipäiväisessä koulutuksessa perehdytään Arduinon ohjelmointiin ja peruselektroniikan kytkentöjen käyttöön. Voit olla aloittelija tai hieman pidemmälle ehtinytkin omissa kokeiluissa. Ohjelmointi ja rakentelu on helppoa ja hauskaa. Arduinon ohjelmointi- ja rakenteluympäristö on hyvin dokumentoitu ja itseopiskelu on alun jälkeen helppoa.

Arduino on laajalti maailmalla käytössä oleva mikrokontrolleri, jonka avulla voi monipuolisesti ohjelmoida ja rakentaa erilaisia laitteita Arduinoon tehtävien kytkentöjen avulla. Mikrokontrolleri toimii itsenäisesti ohjelmoinnin jälkeen. Ohjelmointikieli on C-pohjainen. Samaa rakennetta käytetään laajemminkin muissa laitteissa esim. Vex IQ robotti ja RobotC.

Kurssilla perehdytään:

  • perusohjelmointiin ja erilaisiin ohjelman rakenteisiin
  • erilaisten laitteiden, antureiden ja kytkentöjen liittämiseen Arduino mikrokontrolleriin. Esim. Kytkin. Moottori. LCD-näyttö. LDR=valovastus jne.
  • koekytkentälevyn käyttö
  • erilaisia apuohjelmia opetukseen esim. Fritzing

Kurssi perustuu Arduino-opetuspakettiin. Kurssille tulevaa opettajaa pyydetään hankkimaan itse Arduino starter kit k000007.

Kouluttaja
Kouluttaja Olli Suorlahti

Kohderyhmä ja hinta
Koulutus on osa Innokas-verkoston toimintaa ja se on suunnattu yleissivistävän opetuksen opetushenkilöstölle. Maksuton.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu viimeistään 13.11. mennessä. Turun opettajat ilmoittautuvat SAP HR -järjestelmässä (kurssi löytyy esim. hakusanalla "Arduino"). Muut opettajat ilmoittautuvat Webropol-lomakkeella.
SAP HR
Webropol

Kategoriat

Arduino