Päiväys ja aika
23.5.2022 klo 13:00 - 15:30

Tapahtumapaikka
TOP-keskus

Sisältö

Kuva: Petteri Järvinen

Henkilöstökoulutushanke Föliin! Digiosaaminen kaikille on päättymässä. Sen kunniaksi järjestämme kiinnostavan päätösseminaarin, jonka puhujaksi saapuu   IT-alaa laajasti seuraava tietokirjailija Petteri Järvinen.

Järvinen käsittelee esityksessään uusimman eli 34. kirjansa ”Digiajan tietosuoja” teemoja ja monia ajankohtaisia kysymyksiä: sähköistä tunnistamista, nettiurkinnalta suojautumista, tietosuojalakien hyviä ja huonoja puolia, somejättien valtaa sekä aiheen tulevaisuudennäkymiä. Yksityisyyttä on edelleen ja siitä voi pitää kiinni jatkossakin, jos vain jaksaa nähdä vaivaa.

  • Tietosuojamurrot ovat herättäneet ihmiset ymmärtämään terveys- ja muiden henkilökohtaisten tietojensa arvon ja havahduttaneet meidät huomaamaan, mitä seurauksia henkilötietojen päätymisellä vääriin käsiin voi pahimmillaan olla.
  • Mitä henkilötietoja meistä kerätään, miten niitä käsitellään ja mitä jokaisen tulisi tietää omien henkilötietojensa suojaamisesta?
  • Älypuhelimet ja sosiaalinen media ovat mainioita arjen apuvälineitä, mutta niihin sisältyy myös suuria riskejä, ellemme suojaudu verkkopalvelujen urkinnalta sekä älypuhelimen vakoilulta, joka pahimmillaan johtaa vainoamiseen ja digitaaliseen väkivaltaan.
  • Salakuunteleeko Facebook meitä?

Kirja: Digiajan tietosuoja

Ohjelma

13.00 Johdanto päivän teemaan, TOP-keskuksen henkilöstö

13.30 Kahvi

13.45 Digiajan tietosuoja, Petteri Järvinen

15.15 Kysymykset ja päätössanat

15.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus sopii erinomaisesti mm. rehtoreille ja muille esimiehille, TVT-vastaaville sekä kaikille muille opettajille eri asteilla.

Paikkoja rajoitetusti.

Kouluttaja
Petteri Järvinen ja TOP-keskuksen henkilöstö

Kohderyhmä ja hinta
Turun kaupungin ja Turun seudun (TSO) opetushenkilöstö (varhaiskasvatus - esi- ja perusopetus - lukiokoulutus - ammatillinen koulutus). Maksuton, OPH rahoittaa.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu 19.5. mennessä. Turun opettajat, rehtorit ym. ilmoittautuvat SAP HR:n kautta, kurssi löytyy mm. hakusanalla "digiajan". Muiden kuntien osallistujat ilmoittautuvat Webropol-lomakkeen kautta.
SAP HR
Webropol

Kategoriat

Digiajan tietosuojan äärellä -seminaari