Turun kaupunginkirjaston kortilla on mahdollista lainata kirjoja maksutta luettavaksi oppilaan laitteelle.

iPadiä käyttävä oppilas voi valita itselleen mieluisan kirjan ja ladata sen laina-ajaksi luettavaksi omalle laitteelleen.

Tietokoneella kirjoja on helpointa lukea selaimessa, ks. tämän sivun loppu.

A) Käyttö iPadillä

1 Sovelluksen asentaminen

Asenna Ellibs-sovellus Apps@workista. Sovellus on ilmainen.

2 Sovelluksen käyttöönotto

1. Valitse oma kirjasto: Vaski-kirjastot
    Kirjastokortin numero tai käyttäjätunnus: Kirjastokortin viivakoodin alla oleva numero-/kirjainsarja
    Pin-koodi/salasana: syötä kirjastokortin pin-koodi (sama, kuin lainattaessa kirjastossa)

2. Valitse Minulla ei ole Ellibs-tunnusta

3. Valitse Ohita

3 Lainaaminen

1. Selaa valikoimaa vasemman yläkulman painikkeesta avautuvasta valikosta tai etsi kirjan nimellä suurennuslasista.
    Värilliset kirjat ovat heti saatavissa.
    Harmaalla olevat kirjat ovat lainassa. Ne voit varata, jolloin saat ilmoituksen kun ne vapautuvat ja ne tulevat käyttöösi automaattisesti.

2. Valitse haluamasi kirja ja paina lainaa.

3. Valitse haluamasi laina-aika tai peruuta.

4 Lukeminen ja palauttaminen

1. Kirjat löytyvät alalaidan Kirjahylly-painikkeen takaa.
    Jatka lukemista painikkeella pääset jatkamaan kirjan lukemista.
    Kirjan kuvaa painamalla pääset palauttamaan kirjan.

2. Lainatut kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Tulostettava ohje (PDF)

Ohjeen laati Teemu Honkala (2018)

B) Käyttö tietokoneella

Erillisiä tilejä ja lukuohjelmia ei tarvita, jos kirjoja luetaan selaimessa. Siksi tätä suositellaan koulukäytössä.

1. Siirry Vaski-kirjaston kokoelmaan: https://www.ellibslibrary.com/fi/vaski

2. Kirjaudu sisään:

Kirjastokortin numero tai käyttäjätunnus: Kirjastokortin viivakoodin alla oleva numero-/kirjainsarja
Pin-koodi/salasana: syötä kirjastokortin pin-koodi (sama, kuin lainattaessa kirjastossa)

2. Lainaa kirja napsauttamalla ”Lue selaimessa” -painiketta ja aloita lukeminen.

Lisätietoa

E-aineistot Vaski-kirjastoissa

Ellibs-ohjeita