Opetuksen järjestäjä vastaa oppimisympäristöjen turvallisuudesta sekä tietosuojasta. Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten kasvatus- ja opetustyössä voidaan käyttää vain opetuksen järjestäjän hyväksymiä sovelluksia. Sovelluksilla tarkoitetaan tässä laitteille asennettavien ohjelmistojen lisäksi myös selainpohjaisia digitaalisia palveluita.

Tarkista ensiksi, onko sovellus jo hyväksytty opetuskäyttöön.

Jos sovellusta ei ole hyväksytty opetuskäyttöön:

• Tilaaja pyytää sovelluksen tietosuojan ja turvallisuuden arviointia tällä lomakkeella.
  • TOP-keskus toteuttaa arvioinnin ja ilmoittaa tuloksesta. Arvioinnissa voidaan käyttää asiantuntijakumppania. Huomioi suunnittelussasi, että arviointi voi kestää muutaman viikon.
  • Ks. tarkempi ohje henkilöstölle. (Kirjaudu edu.turku.fi-tunnuksella.)

Maksullisesta sovelluksesta tilaaja voi joutua tekemään tilauksen tai/ja hankintapäätöksen erikseen.

Toimintamalli on uusi ja kevät 2023 on käyttöönottovaihetta. Ohjeita ja dokumentteja päivitetään tarpeen mukaan.

Lisälinkkejä:

Lisätietoa: Mikko Hirvonen