In English

Kuvaus ja editointi: Tero Jaakkola (2014)

Esityslupa: Tätä YouTube-videotamme saat esittää julkisesti eri tilaisuuksissa ja upottaa osaksi esitys/opetusmateriaaliasi. Et tarvitse tähän erillistä lupaa, esim. Kopioston digilupaa.

Vinkki: Parhaan kuvanlaadun kokoruututilassa saat, kun videon käynnistyttyä kytket päälle teräväpiirtotoiston (HD) videoasetuksista (rattaan kuva).


Selostus videolla:

Tietokone opetuksessa – TOP-keskus on Turun kaupungin sivistystoimialan yksikkö, joka palvelee paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Turun kaupungin ohella toimintaa rahoittavat hankkeiden kautta mm. Opetushallitus, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Euroopan Unioni.

TOP-keskus perustettiin jo vuonna 1986 opettajien tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön täydennyskouluttajaksi. Nykyään TVT-koulutuksia järjestetään enemmän kuin koskaan aikaisemmin. TOP-keskuksessa, kouluilla ja verkossa tapahtuvissa koulutuksissa on vuosittain noin 1700 osallistujaa. Kouluttajina toimivat opettajat ja muut pedagogiikan asiantuntijat. Koulutukset ovat käytännönläheisiä ja antavat toimintamalleja luokkahuoneeseen vietäväksi.

Monipuolisesta tarjonnasta omansa löytävät niin aloittelijat kuin edistyneetkin käyttäjät ja organisaation omana yksikkönä koulutustarpeisiin pystytään reagoimaan nopeasti.

TOP-keskus kehittää tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä Turun sivistystoimialalla sekä tukee kouluja ja opettajia tietotekniikan käytössä – niin lähiopetuksessa kuin Turussa pitkällä olevassa etäopetuksessakin. Eräs tukimuoto on avoimet TVT-verstaat, jonne opettajat voivat tulla työstämään aineistoa omaan opetukseensa avun ollessa lähellä.

Kehittämistyön hedelmiä jaetaan avoimesti niin verkossa kuin erilaisissa tapahtumissa. Sivustomme edu.turku.fi alasivustoineen on valtakunnallisesti laajasti käytetty.

TOP-keskus vastaa Turussa myös yhteisten opetuksen verkkopalveluiden kehittämisestä, yhteistyössä IT-palveluiden kanssa. Näitä ovat mm. oppimisalusta, blogialusta, mediajulkaisualusta, sähköiset oppimateriaalit sekä opetuksen pilvipalvelut.

Mitä TOP-keskuksessa parhaillaan tapahtuu? Seuraa meitä Facebookissa, Twitterissä ja www-sivuillamme – tai tule vaikka paikan päälle käymään!

Tekstiä koskeva CC-lisenssi (applies to text only):