Erilaisten kokousten järjestäminen sähköisten järjestelmien avulla säästää runsaasti työaikaa ja matkakuluja, kun siirtymiseen paikasta toiseen ei kulu työaikaa. Samoilla palveluilla onnistuu usein myös kansainväliseen toimintaan liittyvä yhteydenpito ja tilaisuuksien striimaaminen verkkoon. Tällä sivulla esitellään Turun sivistystoimessa helposti käyttöönotettavia teknisiä ratkaisuja.

Etäyhteyksiin soveltuvia ohjelmia

Office 365 Teams

Erityisesti videoviestintää varten on kuitenkin suositeltavaa ladata Teamsin työpöytäversio. Office 365:sta pääsevät käyttämään kaikki oppilaat ja opettajat OPAS-tunnuksella.

Tilaisuuksien striimaaminen

Huom! Nämä ohjeistukset rajoittuvat teknisiin asioihin. Niiden lisäksi yksikön pitää itse varmistua kuvauslupien kaltaisista asioista (kuka saa ja kuka ei saa näkyä striimauksissa). Lisäksi esimerkiksi musiikkiesityksiä sisältävien tallenteiden jakeluun voi liittyä tekijänoikeudellisia rajoitteita.

Teams Livetapahtuma

Teams Livetapahtuma mahdollistaa tilaisuuksien etävälittämisen suurillekin yleisömäärille. Alta löydät ohjeet yksinkertaisen etävälityksen järjestämiseen. Edistyneemmät käyttäjät voivat käyttää Livetapahtumien kanssa myös välitysohjelmia (esim. OBS),  joihin löydät joitain vinkkejä alempaa tältä sivulta YouTube-striimaamisen ohjeista.

Ohje Teams Livetapahtuma -striimaukseen (pdf)
Video-ohje Teams Livetapahtuman järjestämiseen

YouTube

Seminaareja, koulutustilaisuuksia, koulujen juhlia ja muita vastaavia tapahtumia voi välittää verkkoon myös YouTuben kautta. Tarvitset Google-tilin sekä ilmaisen Open Broadcaster Softwaren (OBS). OBS vaatii ohjelma-asennuksen striimiä lähettävälle koneelle.

Ohjeet YouTube-striimaukseen (pdf)