Erilaisten kokousten järjestäminen sähköisten järjestelmien avulla säästää runsaasti työaikaa ja matkakuluja, kun siirtymiseen paikasta toiseen ei kulu työaikaa. Järjestelmät ovat näppäriä myös kansainväliseen toimintaan liittyvässä yhteydenpidossa. Tällä sivulla esitellään Turun sivistystoimessa helposti käyttöönotettavia teknisiä ratkaisuja.

Skype for Business

Skype for Business (ennen Microsoft Lync) on Turun kaupungissa käytössä oleva ja virallisesti tuettu pikaviestiohjelma. Ohjelmisto on asennettu myös opettajien OPAS-kannettaville. Sen avulla näkee kätevästi kollegoiden saatavuuden ja ohjelman avulla voi lähettää pikaviestejä tai vaikka ottaa videopuhelun. On myös mahdollista jakaa esimerkiksi Office-tiedosto tarkasteltavaksi kahdelle eri koneelle verkon kautta. Skype for Business soveltuu parhaiten käytettäväksi kaupunkiorganisaation sisällä, mutta myös ulkopuolisten osallistujien mukaan ottaminen on mahdollista.

Tukea Lync-ongelmissa antaa IT-palvelujen ServiceDesk.

Kirjautumisohje opettajan kannettavalla:

Kirjautumisosoite: etunimi.sukunimi@turku.fi
Käyttäjätunnus: etunimi.sukunimi@turku.fi
Salasana: (turku.fi-postin salasana)
Tallenna salasana: x (tallennetaan salasana muistiin, vain jos koneelle on kirjauduttu omalla tunnuksella)

Ohjeita Lyncistä intranetissä (MeTku)

Adobe Connect

Sivistystoimialalla on käytössä kaupallisen lisenssin Adobe Connect -verkkokokoushuoneita pääosin etäopetuksen tarpeisiin, mutta järjestelmää on mahdollisuus käyttää myös muuhun, mm. suurempiin kokouksiin sekä seminaarien etävälittämiseen ja/tai taltioimiseen. Tilanne harkitaan tapauskohtaisesti, koska käyttö sitoo työvoimaa. Lisätietoa Antti Huttunen / TOP-keskus.

Ohjeita etäopetuksen sivustolla

AnyMeeting

Maksuton Adobe Connectin tapainen etäkokousjärjestelmä. Ilmaisen rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä saa oman etähuoneen, johon pääsee aina samalla nettiosoitteella. Ilmaisversio mahdollistaa neljä yhtäaikaista videokuvaa sekä muita toiminnallisuuksia.

AnyMeeting

Tilaisuuksien striimaaminen YouTuben kautta

Seminaareja, koulutustilaisuuksia, koulujen juhlia ja muita vastaavia tapahtumia voi välittää verkkoon myös YouTuben kautta. Tarvitset Google-tilin sekä ilmaisen Open Broadcaster Softwaren (OBS). OBS vaatii asennuksen striimiä lähettävälle koneelle.

Ohjeet YouTube-striimaukseen (pdf)