Toistaiseksi opettajien on pitänyt tehdä käsin Teams-tiimi oppilasryhmälleen. Alkaen ke 9.12. lukioiden opettajat voivat muodostaa näitä automaattisesti Wilman tietojen perusteella. Ominaisuus laajennetaan myös peruskouluun ja ammatti-instituuttiin kunhan toiminnallisuus on testattu lukioissa.

Kun opettaja lisää Wilman arviointikirjaan rastin ”Siirrä oppimisympäristöön” (valitse ”Muokkaa tietoja”), niin oppilasryhmästä tehdään seuraavana aamuna automaattisesti Teams-tiimi opetuksen Office 365:een. Tiimin nimeä ja ominaisuuksia voi muuttaa vapaasti tästä eteenpäin.

Rastin paikka

Tiimin jäsenyydet korjataan päivittäin automaattisesti oppilasrekisterin mukaisiksi kurssin ollessa voimassa.

Kun kurssi päättyy (tai opettaja poistaa rastin ”siirrä oppimisympäristöön”), niin opettaja voi itse poistaa ryhmän Office 365:stä. Jos ryhmää ei poista, niin se poistuu automaattisesti 2 vuoden kuluttua perustamisesta. Omistaja saa tästä varoituksen ja voi antaa sille 2 vuotta lisäaikaa.

Wilman asetukset tiivistetysti:
– rasti ”siirrä oppimisympäristöön
”päättymispäivä” tulevaisuudessa
– vähintäin yksi opiskelija

Jos rastia ei näy Wilmassa

Koulut voivat itse määritellä mitä Primuksen Arviointi-rekisterin kenttiä voidaan täyttää myös Wilman kautta.

Asetukset Primuksessa:

Koulun tiedot -rekisteri –> Wilma arviointi -välilehti –> Arviointikirjojen tietokentät – kenttä –> Kopioi ja liitä kenttään teksti: Siirrä oppimisympäristöön#W

Siirrä oppimisympäristöön
Automaattinen Teams ryhmä