Turun kaupungin opetuksen henkilökunnan sähköpostitilien siirtotyö on käynnistynyt. Siirron jälkeen pitää kaikkien alkaa käyttämään uutta sähköpostitiliä @edu.turku.fi. Siirron aikana kaikki turku.fi:ssä olevat viestit, kansiot ja kalenterimerkinnät kopioidaan edu.turku.fi:n. Siirron jälkeen vanhaan turku.fi osoitteeseen lähetetyt viestit ohjataan edu.turku.fi:n ainakin kesään 2022 asti. Ainoa poikkeus on turku.fi:ssä olevat jakelulistat. Siirron jälkeen käyttäjä ei ole enää yhdenkään turku.fi:ssä olevan jakelulistan jäsen eikä edu.turku.fi osoitteita voida liittää näiden jäseniksi.

Siirrot tehdään vaiheittain ryhmissä ja kutakin ryhmää tiedotetaan siirron ajankohdasta erikseen. Kukin käyttäjä saa henkilökohtaisen sähköpostin, kun siirto on omalla kohdalla tapahtumassa. Siihen saakka kaikki toimii kuten ennenkin.

Tilanne päivitetty 8.4.2022

Ruotsinkieliset on siirretty kokonaan, mukaan lukien työväenopisto (Arbis).

Päiväkodit on siirretty kokonaan, mukaan lukien johtajien sähköpostilaatikot.

Perusopetus on siirretty kokonaan, mukaan lukien rehtorit ja koulusihteerit.

Lukiot ja työväenopistot on siirretty kokonaan, mukaan lukien rehtorit ja koulusihteerit.

Ammatillinen koulutus on siirretty kokonaan, mukaan lukien koulutuspäälliköt ja sihteerit.

Ohjeita

Tässä vaiheessa on kyse vain sähköpostin ja henkilökohtaisen kalenterin siirtymisestä turku.fi:stä edu.turku.fi:n. Muita palveluita, joissa on käytetty turku.fi-tunnuksia, muokataan vuoden 2022 aikana.

Ne henkilöstöön kuuluvat, joilla siirto on jo toteutettu, voivat esittää siihen liittyviä kysymyksiä tukitiimille Teams-tiimissä ”O365 tuki henkilökunnalle”. Tiimin kohdasta Ohjeet > Tiedostot löydät myös aiheeseen liittyvää ohjeistusta.

Lisää henkilökunnan ohjeita löytyy opetuksen Sharepointista https://edumailturku.sharepoint.com/sites/Turunkaupunkiopetus (vain henkilökunta pääsee palveluun)

Sähköposti- ja kalenteriklinikka Teamsissä

Tiistaisin ja perjantaisin klo 14-15 (henkilöstölle)

Jos tarvitset asiantuntijan neuvoja ja käytännön apua liittyen postilaatikoiden ja kalenterien siirtoihin tai postin jakelulistoihin, klikkaa itsesi mukaan.

Sinua neuvovat IT-palveluiden Digiturku-asiantuntijat.

Teams linkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Henkilökunta ja edu.turku.fi-sähköposti