Henkilökunnan edu.turku.fi-tunnuksiin tehdään iso muutos myöhemmin tänään 2.8.2021. Oppilaiden/Opiskelijoiden tunnuksiin ja osoitteisiin EI tule mitään muutoksia. Ne ovat siis jatkossakin muotoa tunnus@edu.turku.fi (ei etunimi.sukunimi).

Henkilökunnan sähköpostin @edu.turku.fi osoite muutetaan. Henkilökunnan edu.turku.fi-sähköpostiosoitteen alkuosa on jatkossa sama kuin turku.fi-osoitteessa.
– tunnus@edu.turku.fi -> etunimi.sukunimi@edu.turku.fi
– tunnus2@edu.turku.fi -> etunimi.2.sukunimi@edu.turku.fi

Turku.fi-postin suhteen ei tapahdu muutoksia elokuussa.

Vaikutukset:
– opetuksen Office 365:sta lähetetyissä sähköposteissa on uusi lähettäjäosoite!
– vanhaan tunnus@edu.turku.fi-osoitteeseen lähetetyt viestit tulevat myös perille vuoden 2021 loppuun saakka.
– Onedrive (muu kuin OPAS-kone) – joudut katkaisemaan yhteyden ja luomaan sen uusiksi
– iPad:n/kännykän O365 sovelluksissa joudut kirjautumaan uusiksi (etunimi.sukunimi@edu.turku.fi)

Ei muutosta:
– Windows kirjautuminen (OPAS-työasemat)
– Office 365 kirjautuminen weppiselaimella
– Wilma
– MPASSid (kirjautuminen muuttui kesäkuussa Wilmasta samanlaiseksi kuin O365)
– Moodle, blog.edu.turku.fi, …

Miksi muutos tehdään?

Syyskuussa aloitetaan opettajien sähköpostien siirto @turku.fi -> @edu.turku.fi osoitteisiin. Tavoite on, että opettajilla ei olisi tarvetta kahdelle erilliselle tunnukselle (hallinto ja opetus). Kaikki vanhaan @turku.fi-osoitteeseen lähetetyt viestit käännetään uuteen ainakin vuoden loppuun asti. Tästä ohjeistetaan myöhemmin erikseen.

Lisähuomioita, joita kerätty muutoksen jälkeen

  • Vanhat Onedrive:ssa tehdyt jakolinkit eivät toimi. linkki sisältää käyttäjän tunnuksen. Linkin saa toimimaan muuttamalla linkissä lueteltua käyttäjätunnusta. ( …/g/personal/tunnus_edu_turku_fi/… => …/g/personal/etunimi_sukunimi_edu_turku_fi/… )
  • OneNote dokumentit, jotka on tallennettu henkilökohtaisen Onedriveen, eivät avaudu kännykän tai Windowsin ohjelmassa. Syy on siinä, että dokumentin verkko-osoite on muuttunut. Avaa dokumentti uudestaan ohjelmaan.
  • Typingmasterissa opettajien suoritukset on tyhjennetty tunnuksen muuttuessa. Vanhat ryhmät, joissa oli alle 10 jäsentä, on poistettu.
  • Edge weppiselain näyttää vanhan käyttäjätunnuksen. Ei merkittävää vaikutusta, mutta voit korjata seuraavasti. ”Asetukset” > ”Profiilit” > ”Kirjaudu ulos” > ”Kirjaudu sisään” > (”Kirjaudu vain tähän sovellukseen” > Synkronoi: ”Ei kiitos”)
  • Word/Excel/OneNote näyttää vanhan käyttäjätunnuksen. ”Tili” > ”Kirjaudu ulos” > ”Kirjaudu sisään”

Muutoksia henkilökunnan edu.turku.fi-tunnuksiin (OPAS)