Moodle-logo

Huom! Uudistukset eivät heti vaikuta (etä)opetukseesi mitenkään. Voit keväällä jatkaa vanhassa Moodlessa kuten ennenkin. Mutta tässä tietoa tulevasta aikataulusta.

Mitä?

  • Kaikki vanhat Moodlet säilyvät toistaiseksi käytössä, mutta uusia kursseja niihin ei enää kesästä alkaen tehdä.
  • Vanhat Moodlet korvataan uusilla (versio 3.8).
  • Uudistuksen yhteydessä vanhoja sisältöjä ei siirretä automaattisesti uuteen ympäristöön.
  • Ne kurssipohjat, joita tarvitset jatkossakin, pitää siirtää syksyyn mennessä uuteen Moodleen.
  • Uuteen Moodleen pitää luoda rakenne uudelleen ja jakaa opettajille tarvittavat käyttöoikeudet. Peruskouluissa ja lukioissa tämän tekee 4.5. alkavalla viikolla yksikön TVT-vastaava.

Miksi?

  • Alustaa pitää päivittää säännöllisesti, jotta se pysyy tietoturvallisena ja ominaisuuksiltaan ajanmukaisena.
  • Vanha tietokanta on vuosien varrella täyttynyt ”roskasta”, joka aiheuttaa epävakautta ja hitautta Moodleen. Ongelmasta ei pääse eroon, jos tiedot kopioidaan vanhasta uuteen. Nyt on välttämätöntä jatkaa puhtaalta pöydältä.

Milloin?

  • Kevät ja kesä on siirtymäaikaa. Kaikki käynnissä olevat kurssit voi viedä loppuun vanhassa Moodlessa.
  • Kesäkuusta alkaen kaikki uudet kurssit pitää aloittaa uudessa Moodlessa, poikkeuksena kesälukiotoiminta. Vanhaan Moodleen ei saa tehdä mitään uutta.
  • Vanha Moodle jää ”piiloon” saataville vuoden loppuun, jotta sieltä voi siirtää vanhoja sisältöjä uuteen Moodleen.

Maanantaina 4.5.2020: 

TVT-vastaavan ohjeet on lähetetty viesteissä 19.3. ja 4.5. Jos olet TVT/Moodle-vastaava ja viesti on kateissa, pyydä se minulta tai moodletuki -at- turku.fi uudelleen.

Tilannepäivitys 4.5.2020:

Kaikille opettajille perusopetus – lukio – ammatillinen on tänään lähetetty tiedote muutoksista. Lisäksi perusopetuksen ja lukion TVT-vastaaville on lähetetty erikseen heitä koskevia ohjeita.

Jokaisen Moodlea käyttävän opettajan pitää kertaalleen kirjautua oman palvelualueen uuteen Moodleen heti, kun uusi Moodle alla mainittuun osoitteeseen esille ilmestyy tänään 4.5. Sitä ennen sinulle ei voida antaa käyttöoikeuksia, koska sinua ei löydy Moodlesta.

Mikäli tarvitset vanhan Moodlen kurssipohjia ensi lukuvuonna, ne pitää siirtää uuteen Moodleen hyvissä ajoin ennen ko. kurssien alkamista. Ne eivät siirry automaattisesti – uusi Moodle on tyhjä. Ohje siirtämiseen on lähetetty s-postilla 4.5.2020.

Lisätietoa uudistuksesta ja sen vaikutuksista:

Moodletuki ja TOP-keskus

Moodle uudistuu (päivitetty 4.5.)
Merkitty: