Opetushallitus rahoittaa hanketta

TOP-keskus ja OSKAR-hanke ovat valmistelleet verkkokursseja, joiden avulla voit opiskella asioita itsenäisesti silloin, kun sinulle sopii!

  1. Ergonomiaa opetushenkilöstölle

Uunituore ja omaa tuotantoamme oleva Ergonomiaa opetushenkilöstölle -verkkokurssi on suunniteltu erityisesti peruskoulun ja toisen asteen opettajille mutta se soveltuu myös muille kasvatus- ja opetusalalla työskenteleville. Kurssin materiaalin on tehnyt koululaisten kanssa paljon työskennellyt fysioterapeutti Taija Iivonen. Kurssin voi suorittaa täysin itsenäisesti. Kurssin laajuus on yksi koulutuspäivä eli suoritus vie arviolta 6 tuntia.

Kurssi koostuu neljästä osiosta:

  1. Ergonomian kurssimateriaali
  2. Ergonomian oppitunti – katso ohjevideot ja toteuta ergonomian opetustuokio
  3. Materiaalitehtävä – lue ja sovella tietoa omassa työssäsi
  4. Lopputentti – kuusi kysymystä kurssin aihealueesta

Verkkokurssin avulla opit, kuinka voit ohjata oppilaitasi parempaan opiskeluergonomiaan ja samalla oma työhyvinvointisi paranee!


2. Avoimet lähteet, tiedonhaku ja lähdekritiikki

Tämä itsenäisesti suoritettava verkkokurssi perustuu Ari Haasion 26.1.2023 – 16.2.2023 pitämään webinaarisarjaan ”Avoimet lähteet, tiedonhaku ja lähdekritiikki”. Kurssin sisältö koostuu kolmesta webinaaritallenteesta ja niiden esitysmateriaaleista. Kurssimateriaalin on tehnyt Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastoalan yliopettaja ja tietokirjailija Ari Haasio. Koulutukseltaan Haasio on filosofian tohtori; hänen väitöskirjansa käsitteli tiedonhankintaa.


3. Tietoturva ja tietosuoja

Tietoturvan verkkokurssi on suunniteltu erityisesti Turun kaupungin kasvatus- ja opetusalalla työskenteleville henkilöille. Kurssin voi suorittaa täysin itsenäisesti sillä sen tehtävät tarkistetaan automaattisesti.

Kurssi koostuu kolmesta osiosta: 1 ) Tietoturva 2) Tietosuoja 3) Tekijänoikeudet lyhyesti


4. Office-ohjelmia itseopiskeluna

Olisitko kiinnostunut syventämään osaamistasi Office-ohjelmista itseopiskeluna? TOP-keskus on hankkinut käyttöoikeuksia sisältökirjastoon, jota voi hyödyntää omatoimiseen opiskeluun. Sisältöinä on monipuolisesti eri aihealueiden videoita, jotka on valmiiksi pilkottu sopivan kestoisiin osiin harjoituksineen. Materiaaleja löytyy sekä peruskäyttöön että edistyneeseen käyttöön.

Henkilöstölle: Verkkokursseja juuri sinulle