Sivistystoimialan WordPress-blogeissa on 300Mt tallennustilaa kutakin blogia kohden. Seuraavassa on muutamia ohjeita blogin tilankäytön tehostamiseen.

Blogissa olevien kuvien pienentäminen

Kuvien pienentäminen vapauttaa blogille varattua tallennustilaa. Nykyisiä kuvia voit pienentää Imsanity-lisäosan avulla (edellyttää blogin pääkäyttäjäoikeuksia):

  • Valitse ohjausnäkymässä Asetukset => Imsanity
  • Muuta kohdan Images uploaded within a Page/Post arvoja (näitä asetuksia sovelletaan automaattisesti sivujen ja artikkeleiden uusiin kuviin):
    • Max Width: 1024
    • Max Height: 1024
  • Tallenna muutokset painamalla Save Changes.
  • Kohdassa Bulk Resize Images paina Search Images. Imsanity etsii sivuilta ja artikkeleista kuvia, jotka ovat suurempia kuin yllä annetut arvot.
  • Jos pienennettäviä kuvia löytyy, näet listan näistä kuvista. Valitse kaikki tai osa niistä ruksivalinnalla.
  • Paina Resize Selected Images. Huom! Tätä toimintoa ei voi peruuttaa! Varmista asetukset ja varmuuskopioi halutessasi kuvat ennen toimintoa.
Kuvakaappaus Imsanity-lisäosan kuvanpienennystoiminnosta.

Vanhan sisällön poistaminen

Voit poistaa tarpeettomia kuvia ja muita tiedostoja menemällä Ohjausnäkymässsä kohtaan Media. Valitse poistettava tiedosto ja paina Poista pysyvästi. Vanhojen artikkeleiden poistaminen ei automaattisesti tuhoa siihen liitettyjä kuvia ja muita tiedostoja.

Materiaalin vieminen muihin palveluihin

Videoita ei kannata koskaan tallentaa tiedostona blogiin – se vie paljon tallennustilaa ja tekee niiden katsomisesta hankalaa. Siirrä video mielummin Youtubeen (tarvitset tätä varten Google-tilin) ja upota video sieltä blogiin. Videon upottaminen artikkeliin tai sivuun onnistuu yksinkertaisesti kirjoittamalla Youtube-videon osoite (esim. ”https://www.youtube.com/watch?v=ZFD01r6ersw”) tekstin sekaan.

Muita tiedostoja voit myös tallentaa blogin ulkopuolelle, esimerkiksi Office 365 -palveluun. Tiedostot voi siellä tehdä julkiseksi ja jakaa linkin blogissa.

Blogini tallennustila on täynnä, mitä teen?