Lukiot: 9.12.2020 alkaen. TAI: 29.3.2021 alkaen. Peruskoulut: 3.5.2021 alkaen.

Kun opettaja lisää Wilman arviointikirjaan rastin ”Siirrä oppimisympäristöön” (valitse Muokkaa tietoja), niin oppilasryhmästä tehdään seuraavana aamuna automaattisesti Teams-tiimi opetuksen Office 365:een. Tiimin nimeä ja ominaisuuksia voi muuttaa vapaasti tästä eteenpäin.

Rastin paikka

Kun tiimi on luotu, niin sen etusivun ylälaidassa on ilmoitus: ”Luokkasi ei näy vielä opiskelijoille. Aktivoi.”

Tiimin jäsenyydet korjataan päivittäin automaattisesti oppilasrekisterin mukaisiksi kurssin ollessa voimassa. Jos haluat muokata jäseniä käsin, niin käy poistamassa rasti Wilmasta.

Kun kurssi päättyy, opettaja voi itse poistaa ryhmän Office 365:stä. Jos haluat poistaa ryhmän ko. kurssin ollessa vielä käynnissä, poista myös rasti Wilmasta. Muuten ryhmä luodaan uudelleen seuraavana aamuna.

Jos ryhmää ei poista itse, niin se poistuu automaattisesti 2 vuoden kuluttua perustamisesta. Omistaja saa tästä varoituksen edu.turku.fi sähköpostiin ja voi antaa sille 2 vuotta lisäaikaa. Myös ryhmän jäsenet voivat jatkaa voimassaoloa, jos he käyttävät tiimiä aktiivisesti.

Wilman asetukset tiivistetysti:

  • rasti ”siirrä oppimisympäristöön
  • ”päättymispäivä” tulevaisuudessa
  • vähintään yksi opiskelija

Jos rastia ei näy Wilmassa

Koulut voivat itse määritellä, mitä Primuksen Arviointi-rekisterin kenttiä voidaan täyttää Wilman kautta.

Asetukset Primuksessa:

Koulun tiedot -rekisteri –> Wilma arviointi -välilehti –> Arviointikirjojen tietokentät – kenttä –> Kopioi ja liitä kenttään teksti: Siirrä oppimisympäristöön#W

Siirrä oppimisympäristöön
Kuinka luon Teams-tiimin Wilmasta?