Tehtävän perusasetukset

  1. Avaa Teams ja sieltä opettamasi tiimi
  2. Valitse Tehtävät =>Luo => Tehtävä.
  3. Anna tehtävälle otsikko ja kirjoita ohjeet.
  4. Valitse oppilaat, joille tehtävä jaetaan. Oletuksena tehtävä jaetaan avoinna olevan tiimin kaikille oppilaille. Kohdasta Määritä kohteelle voit valita muita tiimejä tai rajata tehtävää tietyille oppilaille. Voit myös tehdä tehtävästä ryhmätehtävän valitsemalla kohdan Opiskelijoiden ryhmät.
  5. Valitse viimeinen palautusajankohta. Jos haluat avata tehtävän vasta myöhemmin tai muutoin muokata tehtävän asetuksia, valitse Palautuspäivä-kohdasta Muokkaa

Taustamateriaali

Jos haluat antaa oppilaille taustamateriaalia tehtävän tekemistä varten, valitse ohjekentän alta valinta Liitä. Valitse tiedosto OneDrivestä tai linkitä tehtävään esimerkiksi Youtube-video.

Oppilaiden muokattavat tiedostot

Voit määritellä minkämuotoisen tiedoston oppilaat palauttavat. Valitse ohjekentän alta valinta Uusi. Valitse oikea tiedostomuoto ja anna tiedostolle sopiva nimi. Jos syntyvän tiedoston nimen alla lukee Opiskelijat eivät voi muokata, vaihda se kolmen pisteen valikosta valinnaksi Opiskelijat muokkaavat omia kopioitaan.

Arviointitavat

  • Pisteet: syötä tehtävän enimmäispisteet
  • Arvosteluohje: voit luoda tai käyttää uudelleen aikaisempaa arvostelutaulukkoa. Arvostelutaulukko on näkyvissä myös oppilaille. Jos valitse Arvosteluohjeen asetuksista kohdan Pisteet, arvioinnit pisteytetään arviointisi perusteella asteikolla 0-100.
  • Ryhmätehtävissä arvioinnin voi antaa koko ryhmälle kerralla tai yksitellen kullekin oppilaalle.
  • Riippumatta arviointitavan valinnasta voit aina antaa oppilaille yksilöllistä, kirjallista palautetta.

Tehtävän avaaminen

  • Viimeistele kotitehtävän luonti painamalla yläreunan sinistä Määritä– tai sen alasvetovalikosta aukeavaa Ajoita määritettäväksi tulevaisuudessa-nappia.
Miten jaan tehtävän oppilaille Microsoft 365:ssa?