Jos pääsykoodi on unohtunut, on tärkeää, että vääriä koodeja ei syötetä liian monta kertaa. Vaarana on, että laite putoaa verkosta etähallinnan ulottumattomiin. Sen jälkeen avaaminen hankaloituu selvästi.

Ratkaisu

Mikäli kyseessä on henkilökohtaisessa käytössä oleva laite (eli laite on liitetty MobileIroniin henkilökohtaisella tunnuksella), oppilas tai opettaja voi itse avata oman unohtuneen pääsykoodinsa kirjautumalla MobileIron–portaaliin: https://mdmc.turku.fi/

Oppilas kirjautuu omalla OPAS-tunnuksella ja salasanalla.
Henkilökunta käyttää ADTURKU-tunnusta ja salasanaa.

Portaalissa näkyy käyttäjän laite. Painetaan painiketta ”Unlock” ja hyväksytään vahvistus (”Unlock the device”).

Laitteesta poistuu pääsykoodi ja laitteeseen pääsee sisälle.

Muista asettaa uusi pääsykoodi!

Mitä, jos laite on jo pudonnut verkosta eikä tämä enää toimi?

Laitteen voi liittää lankaverkkoon adapterin avulla. Tämän jälkeen TVT- tai iPad-vastaava voi avata laitteen MobileIronin kautta. Adapteri toimitetaan koululle postitse tai sen voi vaihtoehtoisesti myös noutaa TOP-keskuksesta. Koulu saa adapterin käyttöönsä, eikä sitä tarvitse palauttaa. Tiedustelut Mikko Hirvonen.

Huom! Jotta adapteri toimii, USB-lisävarusteiden liittämisen tulee olla asetuksissa sallittuna. 1:1-oppilaslaitteissa asetus on automaattisesti päällä, muissa henkilökohtaisessa käytössö olevissa laitteissa ei. Katso ohjeet asetuksen muuttamiseen täältä: https://support.apple.com/fi-fi/HT208857

Mikäli et halua tai osaa avata laitetta itse tai USB-lisävarusteet salliva asetus ei ole päällä, voit toimittaa laitteen avattavaksi IT-palveluihin. Tee työpyyntö Servicedeskin portaalin kautta kohdasta ”Ilmoita IT-häiriö”.

Entä yhteiskäyttöiset iPadit?

Jotta lukittumisten aiheuttamalta työltä vältyttäisiin, suosittelemme, että yhteiskäyttöisissä iPadeissä ei käytetä pääsykoodeja ja niihin laitetaan nk. rajoitusprofiili. Tämä estää sen, että oppilas voi laittaa laitteelle pääsykoodin. Rajoitusprofiilin voi tilata TOP-keskus / Mikko Hirvonen.

IPadin pääsykoodi on unohtunut