Jos iPad-laite on kateissa, mutta ei tiettävästi varastettu (ei koske yläkoululaisen tai lukiolaisen Win-läppäriä):

Ilmoita Mikko Hirvoselle tai Matti Kiiverille. Laite voidaan etänä lukita, tyhjentää ja mm.  laittaa piipittämään, kun sitä etsitään.

Jos iPad tai läppäri on varastettu oppilaalta:

Esimies tekee palvelualueen/yksikön edustajana erillisen rikosilmoituksen poliisille varastetusta laitteesta/laitteista, ellei huoltaja ole tehnyt tapahtumaan liittyen rikosilmoitusta (jos muutakin on varastettu samalla).

Servicedeskin portaalissa on painike ”IT- ja mobiililaitteen varkausilmoitus”, jota kautta asiasta pitää aina ilmoittaa IT-palveluille.  Lisäksi iPadien osalta kannattaa ilmoittaa suoraan Hirvoselle tai Kiiverille etälukitsemisen nopeuttamiseksi.

Kun iPad-laite on etälukittu, se on varkaalle arvoton. Laite on sarjanumeronsa perusteella Applen rekisterissä Turun kaupungin laite, eikä ulkopuolinen saa millään keinolla lukitusta purettua.

Huoltajan ilmoitus

Huoltaja ja oppilas täyttävät lomakkeen ”Ilmoitus laitteen katoamisesta tai rikkoontumisesta” ja palauttavat koululle. Lomake löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi täältä. Lomake täytetään myös, jos pelkkä laturi on kadonnut.

Koulu arvioi, onko tapahtuma sellainen, että kodilla katsotaan olevan vahingonkorvausvelvollisuus.

Tarkempi ohje kouluille (Kirjaudu tarvittaessa etunimi.sukunimi@edu.turku.fi)

Oppilaan henkilökohtainen päätelaite on kadonnut tai varastettu