Tausta:

Opetuksen iPadejä käytetään normaalisti kokonaan ilman nk. Apple ID –tilejä.

Tämä viesti koskee vain sellaisia henkilöitä (opettajia tai oppilaita/opiskelijoita), jotka ovat omatoimisesti ottaneet käyttöön yksityisen Apple ID:n ja ovat siinä käyttäneet @edu.turku.fi-sähköpostiosoitetta.

Jos yksityinen Apple ID on tehty jollekin muulle osoitteelle kuin @edu.turku.fi, mitään muutoksia ei aiheudu.

Muutos:

Turku on perjantaina 22.10.2021  ottamassa hallintaansa @edu.turku.fi –domainin Apple ID –käytössä. Tämän jälkeen kenenkään yksityinen Apple ID ei voi olla muotoa @edu.turku.fi, vaan se varataan oppilaitoskäyttöömme.

Ne henkilöt, jotka ovat aiemmin tehneet itselleen Apple ID –tilin ja liittäneet sen @edu.turku.fi-osoitteeseen, saavat Applelta perjantaina 22.10.2021 aamupäivällä sähköpostiviestin ja ilmoituksen, jossa heille kerrotaan, että heidän pitää nimetä Apple ID:nsä uudelleen. He saavat uusia ilmoituksia ja sähköpostiviestejä kunnes heidän Apple ID:nsä on nimetty uudelleen eli liitetty johonkin toiseen sähköpostiosoitteeseen. Viimeinen sähköpostiviesti lähetetään 60 päivän kuluttua. Kun 60 päivää on kulunut, käyttäjän Apple ID vaihdetaan automaattisesti väliaikaiseen käyttäjätunnukseen, ellei käyttäjä ole itse päivittänyt tiliä. Kyseinen tili ei siis poistu eikä tietoja katoa.

  • Apple ID:n voi päivittää oman Apple-laitteen asetuksissa, jonne asiasta tulee ilmoitusviesti. Asia hoituu myös niin, että omalla laitteella kirjautuu ulos Apple ID:stä ja kirjautuu uudelleen, jolloin saa ohjeet ID:n päivittämisestä.
  • Toinen vaihtoehto on päivittää Apple ID netissä osoitteessa https://appleid.apple.com/.
    Jos siirryt osoitteeseen sähköpostiviestin kautta, varmista että selaimen osoiterivillä on varmasti appleid.apple.com  eikä kyse ole kalasteluviestistä, joka on ohjannut muulle sivustolle.

Esimerkkikuva tulevasta ilmoitusviestistä (kielenä todennäköisesti suomi/ruotsi).

Kuva sähköpostiviestistä

Tärkeää tietoa Apple ID -käyttäjille