Teemme 1.12.2020 tietoturvamuutoksia opetuksen Office 365:n palveluihin IMAP, POP3, SMTP ja Activesync. Tämän johdosta edu.turku.fi-sähköpostin lukeminen estyy osassa vanhempia sähköpostiohjelmia. Erityisesti tämä koskee Android kännyköiden oletussähköpostiohjelmia. Jos luet sähköpostia weppiselaimella, niin muutos ei vaikuta sinuun.

Microsoft ilmoitti jo keväällä aikovansa sulkea Office 365:n palveluita, jotka eivät ole yhteensopivia monivaiheisen käyttäjätunnistuksen (MFA = Multi Factor Authenctication) kanssa. Koronaepidemian takia Microsoft on siirtänyt ajankohtaa vuoden 2021 puolelle. Kyseessä on kuitenkin merkittävä tietoturvamuutos ja Turun kaupunki on päättänyt ottaa nämä käyttöön jo aikaisemmassa vaiheessa.

Vaikutuksia

Weppiselaimet: ei vaikutusta
iPhone / iPad: ei vaikutusta
Android: oletussähköpostiohjelma ei toimi. asenna Outlook sovellus Google play kaupasta
Windows / Mac: Outlook 2013 ja vanhemmat eivät toimi ; Outlook 2016 toimii ; Outlook 365 toimii, lataa O365:sta ”Asenna Office” (oikea yläkulma)

Lisää aiheesta: https://developer.microsoft.com/en-us/office/blogs/deferred-end-of-support-date-for-basic-authentication-in-exchange-online/

Edu.turku.fi-sähköpostin lukeminen 1.12. alkaen