Turun suomenkielisen perusopetuksen käytössä on Kuntien Tieran ylläpitämä Edustore-palvelu digitaalisten oppimateriaalien hankinta- ja jakelukanavana.

Hankittuja materiaaleja on käytetty Turussa perusopetuksen Moodlen kautta. Tämä mahdollisuus säilyy käytössä. Moodle-jakamisen etuna on se, että samaan kurssiin/työtilaan voi koota myös muita oppimiskokonaisuuteen liittyviä materiaaleja, kuten tiedostoja ja linkkejä.

Uusi mahdollisuus: Edustore-portaali

Mikäli et halua käyttää Moodlea ja sen tarjoamia muita työkaluja, vaan tarvitset pelkästään oppilaille helpon reitin suoraan materiaaleihin ja itsellesi helpon tavan jakaa materiaaleja oppilaille, voit käyttää uutta Edustore-portaalia. Tällöin aineistot avataan suoraan Edustore-portaalista oma.edustore.fi, kulkematta Moodlen kautta.

Tällöinkin opettaja ensin kertaalleen jakaa materiaalin näkyviin vain niille oppilaille, kenelle se on tarkoitettu. Tämän voi tehdä näppärästi avainkoodilla, QR-koodilla tai jakolinkillä.

Ohjevideo 1: Edustore-portaali opettajalle

Ostetun materiaalin jakaminen tietyille oppilaille

Ohjevideo 2: Edustore-portaali oppilaalle

Opettajan jakaman materiaalin ottaminen käyttöön

Palaute

Huom! Kyseessä on Edustoren upouusi palvelu, joka on kehitetty yhteistyössä Turun kanssa ja olemme täten sen ensimmäiset käyttäjät. Mikäli kohtaat teknisiä ongelmia tai puutteita, pyydämme ystävällisesti raportoimaan niistä tuki.edustore@tiera.fi sekä laittamaan kopion viestistä Jouni Paakkiselle. Kiitos!

Ohjeita

Laajemmat Edustore-ohjeet löydät sivulta Ohjeet > Edustore

Edustore-materiaaleihin uusi reitti
Merkitty: